Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 1. 12. 2020 (pijan in prehiter končal v potoku, 79 prekoračitev hitrosti, 15 kršitev pešcev,…

01. 12. 2020 13:23

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah  prejeli 249 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in devet prometnih nesreč z materialno škodo.

V  Gotovljah  je  voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča v potok. Voznik je imel 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Na  območju  Koroške ter na območju policijskih postaj Žalec in Velenje so policisti včeraj  med  10.  in  19.  uro  izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na hitrosti in pešcih.

Prekoračitve hitrosti so  ugotovili pri 79 voznikih. Velika večina je dovoljeno  hitrost kršila v naseljih. V nadzoru  so ugotovili tudi 15 kršitev  povezanih  s  pešci. Dvakrat je šlo za kršitve voznikov do pešcev, trinajstkrat so cestno prometne predpise kršili pešci.

Pešce  policisti znova opozarjajo,  naj  spoštujejo  cestno  prometne  predpise  in poskrbijo  za  svojo vidnost. Prav tako opozarjajo tudi voznike naj bodo na pešce v teh dneh, ko se hitro stemni, še posebej pozorni.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/67979-test

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na  Ulici  Tončke  Čečeve v Celju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec,  ki  je  v hišo vlomil skozi garažna vrata, je preiskal prostore, ukradel ni ničesar. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V  Trnovljah  pri  Celju  so obravnavali poskus vloma v poslovni objekt. S poškodovanjem ograje je storilec povzročil za okoli 1.000 € škode.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 2,974 seconds.