Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 14. 5. 2019 (podrobnosti o tragični prometni nesreči in požaru vlaka)


Policijsko poročilo začenjamo s podatki o jutranji tragični prometni nesreči, v kateri je umrl 25-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, z začasnim bivališčem na območju Policijske uprave Ljubljana.

25-letni  voznik je vozil iz smeri Mislinje proti Velenju. V desnem ovinku v Paki pri Velenju, je najverjetneje zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal na nasprotni vozni pas in na bankino. Vozilo se je prevrnilo, 25-letni voznik je zaradi posledic prometne nesreče na kraju umrl.

Cesta je zaradi odstranjevanja vozila še vedno zaprta za ves promet.

To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na našem območju. V prometnih nesrečah je umrlo šest voznikov osebnih vozil, dva pešca, kolesar in voznik tovornega vozila. Lani v enakem obdobju sta v prometnih nesrečah na našem območju umrli dve osebi.

Poleg omenjene so policisti PU Celje včeraj obravnavali še pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih in štiriindvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju v zadnjih 24. urah.

Vlom v poslovne prostore – Celje

Na Krekovem trgu v Celju so včeraj obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je ukradel nekaj pisarniških pripomočkov.

Dolenja vas – vlom v trgovino

V Dolenji vasi, na območju Prebolda,  je neznani storilec vlomil v prostore kmetijske zadruge in ukradel več vreč zemlje in semenske koruze ter folijo.

Poskus tatvine osebnega vozila – Celje

V Celju, na Malgajevi ulici, so včeraj obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Opel Astra, letnik 2008, registrskih številk CE KA 942.

Zasegi vozil – Vojnik, Celje in Šmarje pri Jelšah

V Vojniku so včeraj zasegli osebno vozilo vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje, vozil je tudi pod vplivom alkohola. Zaradi poteka veljavnosti vozniških dovoljenj so dvema voznikoma vozili zasegli tudi v Celju. V Šmarju pri Jelšah so vozilo zasegli vozniku, ki je vozil brez ustrezne kategorije vozniškega izpita.

Požar na vlaku v Celju – dodatne informacije

Glede   nedeljskega  požara  vlaka  v Celju dodatno obveščamo, da je bilo z ogledom  kraja  ugotovljeno,  da  je  zagorelo v prtljažnem prostoru za transport koles. Tehnični vzrok za nastanek požara je izključen.  S preiskavo nadaljujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. S požarom povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 500.000 €.