Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 15. 12. 2020 (vlom v svečomat, zbil jo je kolesar in odpeljal,…)

15. 12. 2020 13:00

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 301 klic občanov.   74 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Na  območju  naše  policijske  uprave  so  včeraj obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 21. prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj  so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih iskala pomoč  70-letna  ženska, ki je bila 10. decembra 2020, udeležena v
prometni nesreči  v  Latkovi  Vasi, kjer je na deljeni peš in kolesarski poti, vanjo trčil kolesar in odpeljal s kraja. Peška se je pri padcu lažje poškodovala.

Včeraj je občan obvestil policiste, ki se mu za klic zahvaljujejo, da po Mariborski  ulici  v  Celju,  iz  smeri  Vojnika,  nezanesljivo vozi voznik osebnega vozila. Voznika so ustavili, preizkus z alkotestom je pokazal, da je  imel  0,62  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Na  območju Slovenj Gradca so sinoči pridržali voznika osebnega vozila, ki je je vozil pod vplivom alkohola. Voznik je imel 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Na območju policijskih postaj Žalec in Mozirje so včeraj izvajali poostren nadzor  prometa s  poudarkom  na preverjanju hitrosti, po sistemu veriga. Izven  naselij  so  zaznali  7 kršitev, v naseljih pa 24. 28. voznikom so izdali plačilne naloge, trem opozorila. V nadzoru so posebej nadzirali tudi voznike tovornih vozil in ugotovili 18 kršitev.  Tri vozila so izločili iz prometa. Najpogostejše kršitve so bile prekoračitev hitrosti, preobremenitev vozila, nepravilno zavarovan tovor in neuporaba varnostnega pasu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

Na  pokopališču  v  Zrečah  so  obravnavali  vlom  v  svečomat od koder je storilec ukradel okoli 30 € gotovine. Za najmanj 1.000 € škode je lastnikom povzročil s poškodovanjem svečomata.

Nesreča pri delu

V  Zavodnjah pri Šoštanju se je včeraj dopoldne pri menjavi strešne kritine na hlevu, huje poškodoval 40-letni moški, ki se mu je pod nogami zlomila letev in je padel dobrih osem metrov v globino.

Požari

V Črni na Koroškem je v večernih urah zagorelo v stanovanju večstanovanjske zgradbe.  Do požara je najverjetneje prišlo zaradi vnetja drv, ki so bila v bližini peči na trda goriva.

V  Šeščah pri Preboldu so obravnavali dimniški požar na stanovanjski hiši. Materialna škoda ni nastala.

Danes,  nekaj  pred  5.  uro  zjutraj,  so  bili  obveščeni  še o požaru v Prožinski  vasi.  Zagorela  je  starejša  sušilnica  sadja.  Tuja krivda je izključena.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 2,259 seconds.