Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 22. 9. 2020 (huje poškodovan kolesar v Celju, huda poškodba jadralnega padalca,…)

22. 09. 2020 12:44

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 336 klicev občanov. 85 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

V  včerajšnjih  osemnajstih  prometnih  nesrečah  sta  se dve  osebi  hudo poškodovali, štiri pa lažje.

Prvo prometno  nesrečo  s  hudimi  poškodbami so nekaj  čez   18.  uro obravnavali  na Mariborski cesti v Celju. Povzročila jo je 44-letna voznica osebnega  vozila,  ki  je vozila  iz smeri avtocestnega izvoza Celje center proti  Mariborski  cesti,  kjer  se  je  razvrstila na odcep za zavijanje v desno,  proti Vojniku. V križišču je trčila v desni bok kolesarja, ki se je pravilno  pripeljal  po kolesarki stezi iz smeri Ulice frankolovskih žrtev. Kolesar se je v trčenju hudo poškodoval.

Drugo  prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 18.30 ure obravnavali na  avtocesti,  pred  predorom Pletovarje v smeri proti Mariboru. V trčenju sta  bila  udeleženi  dve  tovorni vozili in tovorno vozilo s priklopnikom. Prometno  nesrečo je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo povzročil voznik  tovornega  vozila,  ki  je  trčil v voznico tovornega vozila, ki je vozila  pred  njim,  le  ta  pa  je  posledično  trčila  v tovorno vozilo s priklopnikom.  Obe tovorni vozil je odbilo še v betonsko ograjo.  V trčenju se je hudo poškodoval povzročitelj.

Prometne  nesreče  z  lažjimi  poškodbami so včeraj obravnavali na območju Celja, Velenja in Šentjurja.

V Pečovniku, na območju Celja, se je pri padcu lažje poškodovala kolesarka.

V  Velenju se je v trčenju dveh osebnih vozil, da katerega je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, poškodoval eden od voznikov.

V  Lokarjah  na  območju Šentjurja se je pri nepravilnem prehitevanju lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Na Dečkovi cesti v Celju se je lažje poškodovala voznica kolesa z motorjem.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  so  petkrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

V nadaljevanju še o dogajanju s področja kriminalitete.

V  Radečah  je  neznani  storilec  iz  odklenjenega osebnega vozila ukradel kovček z orodjem in rezervno pnevmatiko.

Poleg  omenjenega  so  včeraj  obravnavali  še nesrečo jadralnega padalca. Zgodila  se  je v popoldanskih urah na pristajališču pod Donačko goro, kjer se  je 42-letni jadralni padalec, hudo poškodoval pri pristanku.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,890 seconds.