Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 30. 9. 2020 (več pijanih voznikov v cestnem prometu,…)

30. 09. 2020 14:41

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 279 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj  so na območju Policijske uprave Celje obravnavali enajst prometnih nesreč.  V Stranicah se je lažje poškodoval 21-letni kolesar, ki je izgubil oblast  nad  kolesom  in  padel.  Ostale  prometne  nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Znova  opozarjajo  na  nevarnost  vožnje  pod  vplivom alkohola. Včeraj so obravnavali tri pijane voznike.

V  Ljubnici,  na  območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so zasegli osebno vozilo vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Za nameček je  vozil  še  krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 2,30 promilov alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Alkoholiziranega voznika so včeraj ustavili tudi na Ravnah na Koroške. Pri izvajanju nadzora cestnega prometa so v naselju Ravne na Koroškem ustavili voznika  osebnega  vozila,  ki  je  pri  omejitvi  50  km/h, vozil 77 km/h. Preizkus  z alkotestom je pokazal, da je imel voznik dobro promilo alkohola v  krvi.  Vozniku  so  prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Obdolžilni predlog sledi.

1,30  promilov  alkohola  v  krvi je imel voznik osebnega vozila, ki so ga nekaj  pred  polnočjo ustavili na Dečkovi cesti v Celju. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Udeležence  cestnega prometa policisti znova opozarjajo, da alkohol oslabi sposobnost normalnega  miselnega  presojanja.  Voznik  je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo  slabša  sposobnost  zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd.

V prometu to konkretno pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja,  težje  obvladovanje  ali spremljanje smeri vožnje, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd.

Dobro je vedeti, da se v povprečju 0,07 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka (0,15 grama alkohola na kilogram krvi) razgrajuje eno uro. Če  ste  imeli  opolnoči  0,95  miligrama v litru izdihanega zraka (2 grama alkohola  na kilogram krvi), boste zjutraj ob 7. uri na poti v službo imeli še  vedno  0,48  miligrama  v  litru  izdihanega  zraka (1 gram alkohola na kilogram  krvi), dopoldne pa še vedno nad 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka  (0,5 grama) in boste še vedno “nevarnost” v prometu. Zato, vozite le trezni.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Iz  kolesarnice  stanovanjskega  bloka  na  Starem trgu v Slovenj Gradcu je neznani  storilec  ukradel dve kolesi znamke Nakamura in iTek. S tatvino je lastnikoma povzročil za dobrih 700 € škode. V večernih urah so kolo znamke iTek našli in ga bodo vrnili lastnici.

Iz  podstrešja  objekta  na  Slomškovem  trgu  v  Celju je neznani storilec ukradel motorno žago.

Ilegalne Migracije

Pri  mejni  kontroli  tovornega  vozila  pri  vstopu v Slovenijo, na mejnem prehodu  Dobovec,  so včeraj v tovornem delu vozila našli štiri državljane Afganistana.  V vozilo so tujci vstopili na enem od počivališč na Hrvaškem, kjer je voznik počival. Po opravljenih postopkih  jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Nasilje v družini

Zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja  nasilje  v  družini, so včeraj ovadili eno osebo, ki so mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 1,465 seconds.