Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 8. 9. 2020 (v okolici vrtcev in šol zaznali 314 prehitrih voznikov, ukradel več zaščitnih mask in razkužil,…)

08. 09. 2020 15:37

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah  prejeli  206 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so včeraj ukrepali sedemkrat. Vse kršitve so obravnavali v javnih prostorih.

Prometna varnost

S  področja  cestnega  prometa poročamo o šestnajstih prometnih nesrečah. V dveh sta se dve osebi poškodovali. Ena huje in ena lažje.

Prometno  nesrečo  s hudimi poškodbami so danes, nekaj čez 6. uro zjutraj, obravnavali  v Breznem. Mladoletni motorist, ki je vozil iz smeri Hrastnika proti  Rimskim  Toplicam,  je  v   levem preglednem ovinku, zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo  trčil  v odbojno ograjo in padel. Pri padcu se je hudo poškodoval.  Vozniku so izdali plačilni nalog.

Prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj obravnavali na Mariborski cesti  v  Celju,  kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti trčili dve voznici osebnih vozil. Ena se je v trčenju lažje poškodovala.

Poleg  omenjenih  prometnih nesreč, so včeraj na našem območju obravnavali še 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

V  Slovenskih  Konjicah so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

V  zadnjih štirinajstih dneh so na celotnem območju naše policijske uprave poostreno  nadzirali  vožnjo  voznikov v okolici šol in vrtcev. Ne glede na to,  da  pogosto  opozarjamo kako nevarna je prehitra vožnja, so v okolici vrtcev  in  šol  zaznali  314  voznikov,  ki  so  vozili  prehitro.  Ostali najpogostejši  prekrški so bili neuporaba zadrževalnih sistemov,  neuporaba varnostnih  pasov   ter neuporaba varnostnih čelad.  Neuporabo zadrževalnih sistemov  so  zaznali  v  68 primerih,  16 otrok ni uporabljalo varnostnih pasov,  19  otrok  pa ni uporabljalo varnostnih  čelad. Posebej pozorni so bili  na  vožnjo  voznikov,  ki  v  šolo in domov vozijo skupine učencev in dijakov. Iz prometa so izločili 11 neustreznih vozil.

Kriminaliteta

V  Bukovski  vasi je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore podjetja in ukradel več zaščitnih mask in razkužil. Škodo ocenjujejo na 10.000 €.

Na Polzeli je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V hišo mu ni uspelo vstopiti, je pa lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat terase.

Na  območju  Policijske  uprave  Celje  so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega  dejanja  nasilje v družini. Storilcu so izrekli ukrep prepovedi približevanja do partnerke in otrok. Sledi kazenska ovadba.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 1,624 seconds.