Bili smo na sejmu Flora, Poroka in Altermed


Od petka 18. pa do sobote 20. marca je na Celjskem potekal sejem Flora, Poroka in Altermed.

Vsi trije sklopi so bili odlično pokriti in so obiskovalcem nudili pestro paleto najrazličnejših ponudb in izdelkov.

Med drugim pa je letos potekalo tudi zbor čebelarjev.

Sejem Poroka je letos praznoval 10 obletnico. V zgornjem nadstropju, kjer je bil razstavni prostor, se je trlo mladih parov, ki so si z zanimanjem ogledovali ponudbe. Priznati je treba, da so bili letos vsi razstavljalci še bolj inovativni ter sveži, kar je nenazadnje tudi potrebno.  Bodoče neveste in ženini so si lahko ogledali poročne obleke različnih znamk, vrste in vrste poročnih čevljev, dodatkov in tako dalje. Veliko se jih je ustavilo pri ponudnikih prstanov in nakita. Prijazni svetovalci so pomagali pri izbiri in bili na voljo za  vprašanja. Nekaj je bilo tudi fotografskih in snemalnih studijev, ki so ponujali svoje storitve, eni za nižjo ceno drugi pa za precej krepkejšo. Ampak videla se je tudi opazna razlika v kvaliteti in sami ustvarjalnosti.  Manjkalo ni niti slavnostnih pogrinjkov, gostišč, hotelov z ponudbo jedi, kvalitetnih vinarjev in seveda ljubkih hostes oblečenih v neveste.

Sam sprehod čez poročni del sejma je na vsakem koraku jemal dih… Od čudovitih poročnih šopkov pa vse tja do raznoraznih dekoracij. Potekalo je tudi veliko nagradnih iger nagrade so prispevali tudi:
Turbolenzza d.o.o, Thermana d.d. Laško, Butik Grazia, Zlatarstvo Gajšek, Zlatarna Celje in mnogi  drugi.

16 Sejem Flora pa je letos potekal v duhu igrivosti.
Izvajalo se je tekmovanje 13 skupin cvetličarjev in 13 skupin vrtnarjev, ki so pokazali svoje izdelke.
In pogled je bil fantastičen. Raznorazni barviti in igrivi izdelki so res zaposlili naš vid. Izrazit vonj cvetja nas je spremljal na vsakem koraku.. Hkrati pa je bilo na voljo tudi kakršnokoli svetovanje, možnost kupovanja izdelkov za vrt in gojenje rož, ali pa samo priložnost za pogovor z prijaznimi vrtnarji. Udeleženci pa so bili tudi tujci tako da je potekala mednarodna izmenjava informacij in izkušenj.

Na koncu, po naporni hoji pa smo zavili še na Sejem Altermed, kjer je bila možnost da si prav fino zmasiramo noge ali hrbet na pri enem izmed ponudnikov.

Altermed je potekal šele 7 leto, vendar se je lahko pohvalil z veliko razstavljalci, med katerimi so bili tudi tujci in poseben gost iz ZDA. Na policah so se gnetli najrazličnejši izdelki. Od igrač iz naravnega materiala, perila iz bambusa, nakita, ekoloških pleničk za otroke, zanimivih knjig za inspiracijo , možnost brezplačnega pregleda stopal, svetovanja za hrbtenico, naravni čaji in še in še.

Vsega je bilo toliko, da si človek ne more zapomniti. So pa vsi delili brezplačne brošurice, letake in kupončke za raznorazne popuste, tako da se ni moglo zgoditi da bi karkoli pozabili, ko smo prišli domov. Je pa treba omeniti, da so letos lepo poskrbeli za mlade nadobudneže, saj je potekalo par delavnic, kjer so se lahko preizkusili v ročnih spretnostih. Opaziti pa je bilo tudi nekaj EKO Šol, ki so imele predstavitve na Demo odru… In še seveda številni drugi!

Bilo je zanimivo in pestro. Komaj čakamo na naslednje leto!

Prispevek in fotografije: Katja Malbašić

[simpleviewer width=100% height=700 id=10]