Dobrodelni projekt Misija človek gre na pot

07. 12. 2020 10:30

Zakorakali smo v mesec december, ki poleg lučk, okraskov, stojnic in mestnega vrveža, slovi po srčnih dejanjih. Solidarnost in dobrodelnost dobita še večji zagon. Je mesec obdarovanj, kar nas dodatno opomni na ljudi, ki tega niso deležni.

Da bi v mesecu decembru praznično veselje občutilo čim več tistih, ki so za njega običajno prikrajšani, se dobrodelni projekt Misija človek podaja na pot po občinah Celje, Laško, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec.

Prostovoljci projekta bodo zbirali potrošni material za varne hiše, materinske domove in krizne centre po vsej Sloveniji. “Ogromno ljudi, ki je še nekako shajalo iz leta v leto, je letos ostalo brez upanja. Upanja v boljši danes, oz. jutri. V Dobrodelnem projektu: Misija človek, ki ga letos podpirata tako Celjski mladinski center, kot tudi Gimnazija Celje – Center ter letos prvič Evropska unija, preko Evropske solidarnostne enote si želimo to upanje ljudem vrniti.

Ampak brez vas, nam to ne bo uspelo. Letošnja misija je malo drugačna. Selimo se v avtomobilu v 6 občin (Laško, Šentjur, Štore, Vojnik, Žalec in Celje), kjer bomo ob upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev koronavirusa zbirali potrošni material za varne hiše, materinske domove in krizne centre,” so ob skorajšnjem začetku projekta zapisal Kristjan Veber, vodja Dobrodelnega projekta: Misija človek.

Po šestih občinah bodo prisotni med 14. in 18. decembrom (14. december v Laškem, 15. december v Šentjurju, 16. december v Štorah, 17. december v Vojniku in Žlacu ter 18. decembra v Celju) Natančnejši urnik in lokacije najdete spodaj:

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,718 seconds.