Potopisno predavanje Maje Ratej o Caminu (video)

07. 10. 2015 06:18

psiholoski_vecer_ratej_1Sredi minulega tedna je Šmarju pri Jelšah potekal prvi v nizu nove sezone psiholoških večerov, ki jih že tretje leto zapored pripravlja Knjižnica Šmarje pri Jelšah. Letos se bodo odvijali vsako zadnji sredo v mesecu, organizatorji pa tudi tokrat obljubljajo pestro vsebine in zanimive goste.

Prvi psihološki večer sezone je odprla Šmarčanka Maja Ratej, ki se je v širšem slovenskem prostoru uveljavila kot odlična novinarka, radijska voditeljica in voditeljica številnih prireditev. Leta 2011 jo je poklicala ena najstarejših in najbolj znanih romarskih poti na svetu Camino. Prehodila je skoraj tisoč kilometrov do Finisterre oziroma konca sveta, svoje vtise pa je že večkrat strnila v potopisnem predavanju, tokrat v okviru psiholoških večerov, ki jih prireja šmarska knjižnica.

S koraki proti sebi
Maja je na predavanju, naslovljenim S koraki proti sebi, obiskovalcem (nekateri so povedali, da so jo poslušali že trikrat ali štirikrat!) predstavila pot, ki jo je prehodila. In ne le pot – tudi doživetja, notranje boje, poznanstva in izkustva, ki jih je doživljala in doživela po poti. Po njenih besedah romarja oz. popotnika prav vsaka pot, na katero se poda, prisili, da začne (zopet) razmišljati o sebi. In prav to je bilo izhodišče za prvi psihološki večer sezone.

psiholoski_vecer_ratej_2

Predavanje smo posneli. V celoti mu lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku, pripravili pa smo tudi inserte predavanja, ki jim lahko prisluhnete v prve video posnetku.

Celotno predavanje:

eH

polsi-zarja-2015-2016

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,142 seconds.