Sobotno dopoldne v središču Celja: obiskovalci so nam zaupali, kaj jih v center privabi zdaj in kaj tekom leta (foto, video)

17. 12. 2018 21:47
mestno-jedro-2
V središče je prišlo veliko obiskovalcev.

Sobota. Nekje med 11. in 13. uro. Nekaj snežink. Veliko obiskovalcev. Pisane stojnice. Mamljiv sladek vonj. Luštni okraski, velik adventni venček na sredini in sploh lepo decembrsko vzdušje. Mimoidoče smo v kratki anketi spraševali o prihajajočem silvestrovanju, željah za naše mestno jedro in še čem …

Sprehod po polnem mestnem jedru je bil zelo prijeten. Kljub nizkim temperaturam je bil mestni vrvež pester. Poleg vsega prazničnega dogajanja smo naleteli še na bolšji sejem, ulične glasbenike s flavto in kitaro ter nasmejane pripadnike Krišne, ki so tudi imeli svojo glasbo. Gneča pa je nastajala zlasti na križišču Prešernove in Stanetove, kamor je glasna nagradna igra privabljala veliko ljudi, ki so zavrteli kolo sreče.

Večina obiskovalcev je prišla zaradi prazničnega dogajanja, priljubljenih zimskih pijač, sprehoda in ostalih opravkov. Kar precej je bilo družin z otroci, ki so največkrat namenjeni v Pravljično deželo na Glavnem trgu. Tam so za zabavo najmlajših poskrbele dobre vile, ki so pripovedovale o svojih neverjetnih doživetjih.

mestno-jedro-14
Stojnice so dobro založene z najrazličnejšimi stvarmi.

Na stojnice po čudovita  darila!

Mestno jedro ponuja več kot 30 stojnic, kjer lahko kupite domače in ročno izdelane stvari iz Slovenije. Zase in svoje bližnje boste na božično-novoletnem sejmu našli topla zimska oblačila, nakit, torbe, sveče, med, sadje in še marsikaj! Seveda se lahko pogrejete tudi ob vročem čaju ali kuhanem vinu, morda pa vam bodo zadišali praženi mandlji ali drugi oreščki.

V decembru je tukaj ogromno dogajanja za vse generacije. Če ne želite zamuditi brezplačnih koncertov, večernih nakupov s popusti, adventnega vodenja, raznih predstav, ali pa bi radi svoje otroke peljali na obisk h kateremu od dobrih mož, potem vam toplo priporočamo, da si pogledate bogat program Pravljičnega Celja 2018 (klik!).

mestno-jedro-16
Adventni venček je že petič zapored oblikovala Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Kaj pravijo obiskovalci mestnega jedra?

mestno-jedro-8
Takole so nekateri pozirali pred našim objektivom.

Pogovarjali smo se z osmimi osebami, ki so nam zaupale, kaj jih v decembrskem času največkrat pripelje v mestno jedro. Kaj pa, ko mine praznično vzdušje? In kakšnih sprememb si želijo v centru? So si kdaj kaj zaželeli na zvezdi, ki je na tleh?

Vljudno vabljeni k ogledu video posnetka in fotogalerije.

 

 

 

 

 

Video:

Fotografije:

T. Ž.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
220 queries in 2,694 seconds.