Srednja ekonomska in Poslovno-komercialna šola Celje ne bosta združeni

02. 08. 2012 21:41

Vlada je na nedavni seji potrdila nastanek 6 novih izobraževalnih zavodov, med katerimi pa ni celjskih in mariborskih šol.

Spomnimo, pristojno ministrstvo je pred časom objavilo delovni osnutek, v katerem je med drugim predvidelo združitev Srednje ekonomske šole Celje in Poslovno-komercialne šole Celje. Vodstvi obeh šol sta bili nad predlogom ogorčeni, o čemer smo podrobneje pisali tudi v članku na Celje.info.

Celjski šoli torej ostajata samostojni enoti. Kaj pa preostalih 6 centrov, kjer so združitev pričakovali?

Po novem bodo dijaki obiskovali Gimnazijo in srednjo šolo Kočevje, Šolska centra Nova Gorica in Slovenj Gradec, Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik, Srednjo šolo Črnomelj in Srednjo gradbeno, geodetsko in okoljevarstveno šolo Ljubljana.

Za dijake teh šol naj se ne bi nič spremenilo. Obiskovali bodo iste programe na istih šolah. Tudi učiteljev naj zaradi tega ne bi odpuščali. Lahko pa se zgodi, da bo preseženo število spremljevalnega osebja – »odvečni« ravnatelj naj bi spet delal kot učitelj, knjižničarje, psihologe in druge presežne delavce pa bi prerazporedili na druge šole, še piše MMC.

Več lahko preberete v članku:

Vlada potrdila združevanje šestih šol

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 1,249 seconds.