Stari grad Celje bo danes sijal zeleno ob svetovnem dnevu cerebralne paralize

06. 10. 2020 14:32

Danes, 6. oktobra, je svetovni dan cerebralne paralize. S to boleznijo se soočajo tudi številni Celjanke in Celjani. S tem, ko grad osvetljujemo zeleno, želimo podpreti prizadevanja, da bi vsakomur s cerebralno paralizo zagotovili enake pravice, dostopnost in enake možnosti na vseh področjih življenja, kot jih imajo drugi, zdravi ljudje.

Svetovni dan cerebralne paralize je družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti to možgansko okvaro, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki bo bolezen sprejemala brez predsodkov.

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je nevladna nacionalna invalidska organizacija, ki deluje v javnem interesu. Center Sonček Celje od junija lani deluje na Ljubečni, kjer smo v prenovljeni stavbi odprli nove prostore. Center deluje zelo dobro in zgledno opravlja svoje poslanstvo. S svojim delovanjem si prizadeva izboljšati kakovost življenja ljudi z invalidnostmi in njihovih svojcev. Del njihovih aktivnosti je tudi ozaveščanje javnosti, da tudi osebe s cerebralno paralizo v družbi puščajo svoj pečat.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 2,354 seconds.