Svetovni dan zdravja tudi v znamenju medgeneracijskega pohoda


Svetovni dan zdravja so na Lavi obeležili z medgeneracijskim pohodom v sodelovanju z OŠ Lava in Mestno četrtjo Lava. Medse so pohodniki povabili starejše krajane Mestne četrti Lava Celje.

Na popoldanski medgeneracijski pohod so se udeleženci odpravili izpred trgovine na Lavi, pot pa nadaljevali proti Šmartinskemu jezeru. “Pomladno sonce nas je toplo grelo, vetrič kuštral lase, a dobre volje ni manjkalo. Pot nam je krajšal klepet o našem vsakdanu, hkrati pa smo se dotaknili tudi teme o namenu našega pohoda ter o medsebojni pomoči med različnimi generacijami,” občutke ob druženju opisujejo organizatorji pohoda.

Novih moči so si pohodniki nabrali po kratkem oddihu pri kavarni blizu jezera. Tako so se lahko z urnim korakom in polni lepih vtisov vrnili nazaj. “Druženje generacij je pomembno za vse nas, zato upamo, da smo z našim zgledom prebudili željo po druženju tudi v ostalih krajanih. Krasen zgled je dal predsednik Mestne četrti Lava, gospod Marjan Tržan, ki se je pridružil pohodu in pokazal, da je to lahko odlična praksa za prihodnost in za več zdravja krajanov,” še dodajajo organizatorji, v želji, da bi lahko takšen lep pohod ponovili čim prej.