V naslednjih dneh bo zmrzovalo. Tudi letos na voljo brezplačna sol

12. 01. 2021 15:01

Danes smo v Sloveniji zabeležili najbolj mrzlo jutro v zadnjih dveh letih. V Celju so tako merilne naprave izmerile -12 °C. Tudi v naslednjih dneh vremenoslovci napovedujejo mrzle dneve, saj naj bi se jutranje temperature gibale med –11 in –2, ob morju okoli 0, dnevne pa med –2 in 5, na Primorskem do 9 °C.

Vreme s temperaturami pod lediščem prinaša tudi zaledenele pohodne površine, ki predstavljajo veliko nevarnost za padce in poškodbe. Ker so bolnišnice zaradi epidemije že tako obremenjene, je letos še posebej zaželjeno, da prihaja do čim manj nepotrebnih poškodb zaradi padcev občanov na pledenih površinah. Te se da učinkovito preprečiti tudi z rednim soljenjem površin.

Tudi letos lahko predstavniki večstanovanjskih objektov v Mestni občini Celje na sedežu JGZ ZELENICE, Cinkarniška pot 19, brezplačno prevzamejo 15 kg soli na objekt za posipanje javnih površin.
Predstavniki večstanovanjskih objektov bodo dobili sol za posipanje javnih površin, na katerih se zimska služba ne izvaja oz. je izvajanje zimske službe velikokrat onemogočeno (parkirišča pred objekti, dvorišča, zunanja stopnišča …).
Sol lahko prevzeme oseba s potrdilom upravnika objekta, in sicer vsak dan, od ponedeljka do petka, od 8. do 10. ure.
Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 2,395 seconds.