V torek vaja evakuacije v celjski bolnišnici

27. 05. 2019 07:53

oddelek_za_infekcijske_bolezni_tablaV okviru programa rednega usposabljanja zaposlenih za primere požara, drugih izrednih razmer in preverjanja njihove usposobljenosti za izvajanje evakuacije bodo v Splošni bolnišnici Celje izvedli vajo evakuacije pacientov iz enega od bolnišničnih objektov.

Letos so izbrali objekt, v katerem je Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Razloga za takšno izbiro sta dva. Prvi je, da takšne vaje v tem objektu še niso izvedli, drugi pa, da se je v zadnjih letih močno spremenila struktura pacientov, ki se zdravijo na tem oddelku.

Vaja bo v torek, 28. maja 2019. Začela se bo ob 9. uri, trajala pa bo približno 2 uri.

Večina jih je namreč nepokretnih ali vsaj gibalno oviranih, zato bi jih bilo treba v primeru požara iz stavbe prenesti. V vaji bomo poleg usposobljenosti zaposlenih preverili tudi postopke alarmiranja in organizacijo začetne evakuacije pacientov v času, ko v bolnišnici še ni gasilcev.

Cilj letošnje vaje ni le interne narave, saj želijo z njo preveriti tudi sodelovanje različnih enot pri množični evakuaciji pacientov (reševalci, poklicni gasilci, prostovoljni gasilci, policisti), ki bi se ob realnem dogodku zbrale na samem mestu požara. Vajo bodo izvedli skupaj s Poklicno gasilsko enoto Celje ter Gasilsko zvezo Celje, pod okriljem katere deluje 11 prostovoljnih gasilskih društev.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,140 seconds.