Atleti odprli sezono: Janežič soliden v Italiji, Ratej še ni v formi

26. 05. 2019 10:42

Za atlete se je začela sezona na prostem. Kladivarjevec Luka Janežič je v petek nastopil v Rietiju in s časom 46,26 sekunde na 400 metrov zasedel drugo mesto.

V soboto je precej članov celjskega kolektiva nastopilo na mitingu v Slovenski Bistrici, kjer je na 300 metrov nastopil tudi Janežič, ki od nastopa v Italiji ni imel veliko počitka, a je prevladala dobra ponudba sosedov.

Tam je nastopila tudi veteranka Martina Ratej, ki z daljavo 57,10 metra ni bila najbolj zadovoljna: “Prva tekma, nisem še v tekmovalnem ritmu. Težave imam v zaletu, na koncu gre kopje v eno smer, umikam sama sebe, med tekom pa v drugo. Lani se je moja sezona začelo podobno, le da je bil tedaj nastop na diamantni ligi v Šanghaju. Potem sem stopnjevala izide. Letos je bil načrt priprav enak, zato ni bojazni, da ne bi bilo z izidi taki kot lani. Izpustila sem le zimsko sezono, ker je SP zelo pozno. Malo težko je bilo sicer začeti, ker je zelo daleč od moje zadnje tekme. Telesno sem dobro pripravljena,” Pred njo je nastop na mitingu diamantne lige v Rimu.

V teku na 800 metrov je bil najhitreji Jan Vukovič s časom 1:50,52.

V troskoku je bila Eva Pepelnak z razdaljo 13,01 m druga.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 0,678 seconds.