Branko Tamše prevzel vodenje Zagreba


Nekdanji trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Branko Tamše je postal novi trener rokometašev Zagreba. Na zagrebški klopi bo nasledil Lina Červarja, ki je Zagrebčane zapustil decembra po sporu z vodstvom kluba.

Potem, ko je Rokometni klub Celje Pivovarna Laško konec septembra, po seriji slabših rezultatov, prekinil sodelovanje z Brankom Tamšetom, je slednji že našel novega delodajalca. Prevzel je trenersko mesto rokometnega kluba Zagreb, ki je eden izmed glavnih tekmecev Celjanov za letošnji preboj v osmino finala lige prvakov. V Zagrebu igrata tudi dva slovenska reprezentanta, Urh Kastelic in Gregor Potočnik. Tamše bo v ligi prvakov debitiral 10. fenruarja, ko v Zagreb prihaja Skjern.

Branko Tamše je Celjane vodil med leti 2013 in 2018 ter z njimi osvojil pet naslovov državnega in pokalnega prvaka.

“Pred novim letom me je poklical Gobac in mi povedal, da si me želi za trenerja Zagreba, kar mi je bilo v veliko čast. Ljudem iz Zaporožja sem dal vedeti, da so še vedno moja prva izbira, vendar odgovora nisem dobil, zato sem se odpravil v Zagreb, kjer smo se praktično vse dogovorili, pogodbo pa naj bi podpisali v ponedeljek. To je zame velik izziv, saj te ne pokliče vsak dan klub, ki sodi v elito evropskega rokometa. To je tudi veliko priznanje za slovensko stroko,” je za Delo dejal Tamše, in dodal “Ne ustvarjam si pritiska, če ne bo šlo, pač ne bo, če bo, pa toliko bolje. Prednost je, ker poznam veliko igralcev.”

Zagrebčani v skupini B lige prvakov trenutno zasedajo peto mesto in imajo eno točko več od Celjanov, ki si z Motorjem iz Zaporožja delijo šesto mesto v skupini. V osmino finala lige prvakov sicer vodi prvih šest mest.

Celjani bodo naslednjo tekmo lige prvakov igrali 10. februarja, ko v Celje prihaja Pick Szeged. Celjani so sicer obe tekmi z Zagrebom že odigrali, tako da se letos s Tamšetom ne bodo srečali. Celjani so doma zmagali za devet golov, v Zagrebu pa so klonili za dva zadetka.

Trenutni vrstni red skupine B: Paris SG 18 točk, Pick Szeged 15, Flensburg 10, Nantes 9, Zagreb 8, Motor Zaporožje in Celje Pivovarna Laško 7 in Skjern 6.

foto: RK CPL