Branko Tamše ni več trener celjskih rokometašev. Namesto njega Tomaž Ocvirk


Včerajšnji poraz rokometašev Celja v Ribnici je bila očitno kaplja čez rob zadnjih rezultatov celjskega kluba, ki je slabo serijo začel s porazom v slovenskem superpokalu, jo nadgradil z dvema porazoma v ligi prvakov in nekako kronal na včerajšnji tekmi.

Klub se je zato sporazumno razšel s trenerjem Brankom Tamšetom, ki je klub vodil pet let.

Kot so danes sporočili iz celjskega kluba sta RK Celje Pivovarna Laško in Branko Tamše danes sporazumno prekinila sodelovanje, ki se je začelo pred slabimi petimi leti. V tem času je Tamšetu s klubom uspelo osvojiti vse domače lovorike do te sezone.

Branko Tamše je v Celje prišel oktobra 2013, ko je najprej zasedel mesto vodje mladinskega pogona, decembra istega leta pa je na mestu glavnega trenerja zamenjal Vladana Matića. Od takrat pa do te sezone, je Branko Tamše z ekipo Celja Pivovarne Laško osvojil vse domače lovorike, to je pet državnih naslovov, pet pokalnih naslovov in štiri super pokalne naslove. Ob začetku vodenja kluba mu je uspel preboj v izločilne boje lige prvakov, kar si je klub tudi v tej sezoni zastavil za cilj.

Jernej Smisl, predsednik RK Celje Pivovarna Laško je ob tej potezi povedal: »Branku smo hvaležni za njegovo delo, ki nas bo vezalo še bolj, kot 14 osvojenih lovorik. Te povedo vse kakšno obdobje je za nami. Spletli smo izjemno vez, za katero smo prepričani, da nas bo vezala tudi v prihodnje in zaradi katere bo Branko pri nas in v naši dvorani vedno dobrodošel.«

Znan Tamšetov naslednik

Na mestu trenerja članske ekipe bo Branka Tamšeta zamenjal Tomaž Ocvirk, dosedanji trener mladincev, ki je tudi v članski ekipi skrbel za kondicijsko pripravo.

45-letni Tomaž Ocvirk je Celjan, za katerim je igranje v vseh selekcijah RK Celje Pivovarna Laško, med letoma 1991 in 1995 je štiri sezone nastopal tudi za člansko ekipo. Po zaključeni igralski karieri je opravil Fakulteto za šport ter kasneje pridobil »Master coach« licenco. Tudi po trenerski plati se je najprej izpopolnjeval kot trener mlajših selekcij celjskega kluba, še pred tem pa kot trener mlajših selekcij v ŽRK Celje. Med leti 2006 in 2011 je kot kondicijski trener in pomočnik dobil priložnost pri Kasimu Kamenici in kasneje še pri Tonetu Tislju ter Miru Požunu. V zadnjih sezonah je bil trener mladinske ekipe, s katero je osvojil zadnja dva naslova državnih prvakov, pri čemer je igral z igralci, ki so bili mlajši od konkurence, ob tem pa je ves čas skrbel za fizično pripravo članske ekipe.

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije