Celjanka Nastja Kolar osvojila naslov evropske prvakinje v tenisu


Celjanka Nastja Kolar je v švicarskem podalpskem mestecu Klosters upravičila vlogo favoritke in dvignila pokal, ki pripada zmagovalki evropskega prvenstva v tenisu do 18 let.

Kolarjeva, ki se že meri na članskih tekmovanjih in zapušča mladinsko konkurenco teniškega sveta, je tako na najboljši možni način dokazala, da je eden največjih biserov v belem športu. Zmaga na evropskem prvenstvu je krona njenega dela in odlična popotnica za prestop med najboljše tenisačice sveta.

Nastja Kolar je v finalu premagala Ukrajinko Sofijo Kovalets s 6-1, 6-2. Ukrajinski v polfinalu ni bilo potrebno igrati, saj se ji je tekmica predala.

Članica TK AS Litija je v petek, 23. 7.,  po polfinalni zmagi za spletni portal tenisportal.si povedala: ”Turnir v Klostersu je organiziran na najvišjem nivoju. Do sedaj sem igrala odlično in za mano je odličen teden. S Sofijo sem že nekajkrat igrala. Je zelo hitra, obe pa imava dober forehand in bekend”.

17-letna Celjanka Nastja Kolar je tako ena izmed najbolj obetavnih mladih igralk na svetu. Več o njej si lahko preberete v članku Celjska teniška igralka Nastja Kolar med najboljšimi petimi na svetu.

Podrobnejše informacije si lahko preberete na spletnem portalu tenisportal.si.

Foto: Teniška zveza Slovenije