Celjanke povedle v finalu, trener se je zahvalil tudi sebi


Košarkarice Cinkarne Celje so na prvi tekmi finalne serije državnega prvenstva na domačem parketu premagale kranjski Triglav.

Gostiteljice so v dvorani Gimnazije Celje – Center začele z 10:0, a so Gorenjke že v prvi četrtini ujele priključek. V drugi polovici druge četrtine so domačinke ponovno prišle do opaznejše prednosti in ob polčasu vodile za 10 točk.

V drugem polčasu sta se pri domači ekipi razigrali ameriški košarkarici, ki sta bili poleg Anđele Delić tudi najzaslužnejši za zmago Celjank. Gostje se do konca srečanja niso uspele približati na manj kot 10 točk.

Celjanke dobile skok s 43:33, tekmo pa je zaznamovalo veliko število izgubljenih žog, 18 pri Celjankah in 25 pri gostjah.

V velikem finalu državnega prvenstva za ženske si nasproti stojita kluba, ki se v finalnih serijah merita že vse od sezone 2011/12. Osmič zapored bodo košarkarice Cinkarne Celje skušale ohraniti zmagovalni niz in tako še 15. v zgodovini kluba osvojiti naslov državnih prvakinj.

CINKARNA CELJE : TRIGLAV 73:57 (18:17, 18:9, 20:18, 17:13)
White 17, Bessard in Delić 15, …; Abramovič 20, …

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: “Čestitam igralkam in strokovnemu štabu za zmago in vodstvo v finalni seriji, kar je tudi najbolj pomembno. Nekako se tokrat nismo najbolj razigrali vendar šteje le zmaga. Zdaj si moramo odpočiti in dobro pripraviti na drugo tekmo na kateri si bomo poskusili priigrati prvo zaključno žogo.”

Ernest Novak, trener Triglava: “Mislim, da smo odigrali solidno tekmo ampak smo naredili preveč napak, ki jih ekipa kot je Celje kaznuje. Dokler se držimo dogovorov in imamo koncentracijo, smo lahko enakovredni. Pred nami je nova tekma, kjer bomo skušali popraviti napake.”

Druga tekma bo odigrana v nedeljo, 21. aprila, ob 18.15, v športni dvorani Planina, Kranj. Serija se igra na tri zmage.

*foto: ŽKKCC

ivan-zak-klik