Predstavnik RK Celje Pivovarna Laško na čelu FCH


Na včerajšnjih volitvah je bil predstavnik Rokomentnega kluba Celja Pivovarna Laško Gregor Planteu izvoljen na čelo FHC (Forum club handball), združenja evropskih rokometnih klubov.

V Nemčiji, kjer trenutno poteka svetovno prvenstvo je potekal kongres Forum club handballa (FHC), združenja evropskih rokometnih klubov. Gre za združenje, ki pod svojim okriljem združuje najboljših 28 klubov, ki v aktualni ali pretekli sezoni nastopajo v ligi prvakov, najboljših 32 klubov iz Pokala EHF in najboljših 16 klubov Pokala Challenge ter vseh državnih prvakov v Evropi.

Na kongresu so prisotni izbirali tudi novega predsednika, saj je dosedanji predsednik odstopil. 47 klubov iz 22 držav je za predsednika združenja izvolili Grego Planteua, nekdanjega direktorja Celja Pivovarne Laško, sedaj pa člana Upravnega odbora in klubskega predstavnika v tem združenju. Podelili so mu triletni mandat.

Gregor Planteu je bil sicer že na lanskem zasedanju imenovan v upravni odbor združenja, nato pa izvoljen za enega izmed dveh podpredsednikov organizacije. Za predsednika je bil takrat izvoljen Xavier O’Callaghan, Barcelona, ki pa je po novem izzivu v ZDA odstopil. Včerajšnji kongres, ki sta se ga udeležila tako predsednik IHF, Hasan Mustafa, kot predsednik EHF, Michael Wiederer, je zato pomenil tudi vmesne volitve za predsednika.

Na mestu podpredsednika sicer ostaja Dierk Schmaeschke, Flensburg, na drugo izpraznjeno podpredsedniško mesto pa je bil izvoljen predstavnik Wintherturja.

Forum Club Handball (FCH) čakajo v prihodnjem obdobju zahtevne naloge, saj združenje zastopa vse klube na pogajanjih tako z Evropsko rokometno zvezo (EHF), Svetovno rokometno zvezo (IHF) ter ostalimi deležniki, ki ustvarjajo in razvijajo rokometno igro.

“Če sem že ob lanski izvolitvi na mesto podpredsednika združenja govoril o velikem priznanju, lahko sedaj dodam le to, da gre za izjemno priznanje Celju Pivovarni Laško in slovenskemu rokometu. Vsi nas smatrajo kot enega najpomembnejših akterjev evropskega rokometa in v nas prepoznavajo povezovalno in razvojno vlogo za ta šport, ki jo z aktivnim upravljanjem, predlogi in razmišljanjem v korist svetle prihodnosti svetovnega rokometa, ves čas ohranjamo. Moja izvolitev je tako verjetno največje priznanje za slovenski klubski rokomet, predvsem pa gre za zaupanje v uspešno vodenje organizacije v obdobju, ko rokomet doživlja izjemno pomembne spremembe, predvsem pa nas čakajo zelo veliki izzivi v prihodnje. Zato gre hkrati za odgovornost, saj je naše združenje po letih boja, postalo pomemben sogovornik tako evropske, kot tudi svetovne rokometne zveze. Še naprej se bomo zavzemali za razvoj rokometne igre, njeno transparentnost in množičnost, ob tem pa bomo seveda zagovarjali in zastopali interese klubov, ki so osnova za razvoj rokometa,” je ob izvolitvi dejal Planteu.

vir: RKCPL