Celjski branilec proglašen za najboljšega igralca v mesecu oktobru


Celjski nogometaš, Žan Karničnik, je zmagovalec oktobrskega izbora za najboljšega igralca meseca v državnem prvenstvu. V glasovanju je ob strokovni komisiji Nogometne zveze Slovenije sodelovala tudi javnost.

Bočni branilec Celja je v letošnji sezoni eden izmed nepogrešljivih členov v celjskem taboru. Poleg tega precejšnjo minutažo uživa tudi v dresu slovenske reprezentance, ki je le še korak oddaljena od uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji.

Žan Karničnik na tekmi proti ljubljanski Olimpiji. (Foto: David Valant)

Kljub temu, da je Karničnik v mesecu oktobru odigral zgolj dve tekmi, namreč izpustil je dvoboj z ljubljanskim Bravom, je bil za svoji izjemni predstavi proglašen za najboljšega igralca preteklega meseca. Svojim soigralcem je najprej pomagal priti do visoke zmage v Rogaški Slatini, nato pa je svoje prispeval še v zmagi proti Domžalčanom.

Glasove so ob strokovni komisiji NZS, ki jo sestavljajo selektor reprezentance U21 Milenko Aćimović, selektor reprezentance U19 Anton Žlogar in video analitik slovenskih reprezentanc Dejan Kopasić, z glasovanjem na Facebook in YouTube profilu Prve lige Telemach prispevali tudi ljubitelji slovenskega ligaškega nogometa.

Ob Karničniku so bili v izbor za igralca meseca oktobra uvrščeni še branilec Brava Matija Kavčič, napadalec Radomelj Madžid Šošić in celjski napadalec Edmilson. Brazilec je pod vodstvom Damirja Krznarja pričel vse tri tekme Celja in pripomogel k trem zmagam, najbolj pa se je izkazal v Rogaški Slatini, kjer je vknjižil hat-trick.

29-letni branilec je bil po glasovanju absolutni zmagovalec. Po Aljoši Matku, ki je slavil v avgustovskem izboru, je Karničnik tako drugi član Celja, ki je v letošnji sezoni prejel nagrado za najboljšega igralca meseca.

Za Korošca in njegove soigralce v nedeljo v Mariboru sledi štajerski derbi, nato pa se bo s slovensko zbrano vrsto odpravil na Dansko, kjer ga čaka izredno pomemben dvoboj v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Na seznamu Matjaža Keka se je znašel tudi osrednji branilec Celja David Zec.