Celjski športni konec 16. tedna: nogometašice na pragu naslova, košarkarji v boj za 1. ligo, košarkarice suvereno na prvi finalni tekmi


Pregled športnega dogajanja najbolj športnega mesta v državi.

Atletika

V četrtek je potekalo Prvenstvo slovenije v krosu za srednje in osnovne šole (šolski ekipni kros) na katerem so zmagovalci postali tekači I. gimnazije v Celju. Dobro so se odrezale tudi celjske osnovne šole.

Več o tekmi TUKAJ!

Dvoranski nogomet

Celjanke so dobile še drugo bitko v boju za naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ! V dvorani Kajuh se je včeraj zbralo okoli 250 navijačev, ki so spremljali napeto in borbeno tekmo do zadnje sekunde. Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:0. V drugem polčasu pa so Celjanke stopile na plin in dosegle 4 zadetke.

Sergeja Kos je s svojo neubranljivo levico ponovno dosegla hattrick. Na pravem mestu ob pravem času se je pred gostujočim golom dobro znašla še Gaja Srnec.

V petek, ob 20:00 čaka Celjanke v Benediktu nova tekma, nov boj in priložnost, da zaključijo serijo finalnih tekem z zlato medaljo.

24. krog

ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice 4:1

Košarka

Ženske: Košarkarice Cinkarne Celje so na prvi tekmi finalne serije državnega prvenstva na domačem parketu premagale kranjski Triglav. Končni rezultat je bil 73:57.

Več o tekmi TUKAJ!

Moški: Že v sredo so celjski košarkarji dobili tudi drugo tekmo polfinala končnice drugoligaškega tekmovanja in se prebili do finala, kjer jih čaka boj za 1. ligo z ekipo Podčetrtka. Celjani so drugo polfinalno tekmo zmagali s 95:90.

Več o tekmi TUKAJ!

Nogomet

Celjski nogometaši so v 28. krogu nogometnega prvenstva gostili Aluminij. Dosegli so pomembno zmago v boju za tretje mesto na letsvici, ki si ga trenutno delijo z domžalami, ki pa imajo tekmo manj. Tekmo so Celjani dobili z 1:0. V 64. minuti je zadel Lotrič.

Več o tekmi TUKAJ!

Rokomet

Ženske: Članice ŽRK Z’dežele so se ta vikend mudile na mednarodnem turnirju v Rovinju, kjer so se odlično odrezale.

Mlajše deklice B so osvojile končno 5. mesto, Starejše deklice so končale na 6. mestu, Kadetinje pa so tekmovanje zaključile na 2. mestu. Ob tem je potrebno poudariti, da sta selekciji Mlajših deklic B in Starejših deklic na turnirju nastopili v višji starostni kategoriji.

Moški: V četrti tekmi lige za prvaka so rokometaši Celja Pivovarne Laško v dvorani Zlatorog komaj strli odpor zadnjeuvrščene Škofje Loke. Končni rezultat je bil 23:20 za Celjane, ki ostajajo na prvem mestu.

Več o tekmi TUKAJ!

Če smo kaj izpustili, nam to javite na [email protected]!

janez-boncina-benc-klik