Državni prvaki s porazom začeli novo sezono prve lige. Kek v reprezentanco vpoklical dva igralca NK Celje


Prvi krog 30. sezone prve slovenske nogometne lige je ponudil z derbijem med državnimi prvaki iz Celja in pokalnimi zmagovalci Muro. Prekmurci so bili v Celju boljši z 2:0.

Dušan Kosić je nekoliko spočil nekatere nosilce igre. Mitja Lotrič je tako tekmo začel na klopi, Dario Vizinger pa ni igral. Celjane v sredo doma čaka tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, potem ko so v sredo v 1. krogu premagali irskega prvaka Dundalk.

Slovenski selektor Matjaž Kek je na seznam za tekmi Lige narodov proti Grčiji in Moldaviji uvrstil Rozmana in Lotriča.

Mura je za Celje očitno neugoden nasprotnik, saj so jih Prekmurci s 3:1 premagali že pred dvema mesecema. Celjanom se je poznala odsotnost Daria Vizingerja, na klopi pa je tekmo začel tudi Mitja Lotrič. Dušan Kosić se je namreč pred sredinim obračunom 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti norveškemu Moldeju odločil, da zaradi napornega ritma tekem v tem obdobju spočije nekatere nosilce igre. Mura je vse to izkoristila že takoj na začetku tekme, ko so v 4. minuti Celjani neuspešno izbijali podajo s kota, žogo je na robu kazenskega prostora dobil Nino Kouter in z neubranljivim strelom premagal celjskega čuvaja mreže Matjaža Rozmana. Celjani so po prejetem golu pritisnili na vrata Mure in si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a jim je za izenačenje zmanjkalo nekaj natančnoti. V drugem delu prvega polčasa je Mura vrnila z enako mero in enakim izkupičkom, ko nekaj obetavnih akcij ni dobilo željenega zaključka v celjski mreži, enkrat tudi po zaslugi dobre obrambe Rozmana. Ostalo je pri rezultatu 1:0 za Muro.

V drugem polčasu je Dušan Kosić v želji po preobratu v igro poslal Mitjo Lotriča. Vstop Lotriča se Celjanom ni poznal, saj je Mura tekmo še naprej nadzorovala in boljšo igro kronala v 62. minuti, ko je po napaki celjske obrambe za končnih 2:0 zadel Luka Bobičanec. Tekma bi se kajkmalu končala z večjo razliko, če vratar Rozman ob koncu tekme ne bi ubranil še dveh nevarnih poskusov Bobičanca.

Celjane v sredo, 26. avgusta ob 18. uri na stadionu Z’dežele čaka tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti norveškemu Moldeju. Nalsednja tekma slovenske prve lige pa jih čaka v soboto, 29. avgusta ob 21. uri, ko bodo gostovali pri Aluminiju iz Kidričevega.

1. KROG PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

NK Celje – NK Mura 0:2 (0:2)

Celje, stadion Z’dežele – ZAPRTO ZA JAVNOST!

SODNIK: Rade Obrenović (Ljubljana) 1. POMOČNIK: Andraž Kovačič (Ljubljana) 2. POMOČNIK: Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi) 4. SODNIK: Roman Glažar (Hajdina) DELEGAT: Dejan Germič (Cerkvenjak)

STRELCI: 0:1 Nino Kouter (4.min.), 0:2 Luka Bobičanec (62.min.)

RDEČI KARTONI: /

RUMENI KARTONI: Žiga Kous (58.min.), Jan Gorenc (58.min.), Klemen Šturm (68.min.), Rok Štraus (71.min.)

CELJE: Matjaž Rozman, Lan Štravs (od 60.min. Matic Vrbanec), Dušan Stojinović, Denis Marandici, Luka Kerin (od 88.min. Deni Štraus), Amadej Brecl, Ivan Božić, Filip Dangubić (od 68.min. Gašper Koritnik), Nino Pungaršek (od 59.min. Rok Štraus), Jakob Novak (od 46.min. Mitja Lotrič), Žan Zaletel. Trener: Dušan Kosič.

MURA: Matko Obradović, Kai Cipot (od 67.min. Filip Kosi), Luka Bobičanec, Nino Kouter, Žiga Kous, Amadej Maroša (od 86.min. Alen Kozar), Tomi Horvat, Žan Karničnik, Klemen Šturm, Jan Gorenc, Andrija Filipović (od 74.min. Kevin Žižek). Trener: Ante Šimundža. (statistika: A.H. – NK Celje)

Kek ta tekmi Lige narodov vpoklical dva celjska igralca

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na uvodnih dveh domačih preizkušnjah druge izvedbe Lige narodov proti Grčiji in Moldaviji. Selektor Slovenije je vabili na tokratno reprezentančno akcijo poslal tudi v knežje mesto, prvič sta selektorjev poziv prejela vratar Matjaž Rozman in kapetan Celja Mitja Lotrič.

Tekmi bosta 3. in 6. septembra, ko bo Slovenija gostila najprej Grčijo, nato pa še Moldavijo.

B.S., foto: NK Celje