Grofi preskočili Triglav (foto)


Po treh zaporednih remijih so člani NK Celje prišli do prve zmage v pomladanskem delu sezone Prve lige. Pred sobotnim gostovanjem v Mariboru so Celjani ob HiT Gorici še edina neporažena ekipa v pomladanskem delu sezone.

Varovanci Damjana Romiha so si hitro priigrali vodstvo. V 4. minuti je po podaji Dejana Krljanoviča s kota lepo zadel Marijo Močič. Slabih deset minut kasneje je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora vodstvo rumeno-modrih podvojil Roman Bezjak. Gostje s Kranja so si do konca prvega polčasa sicer pripravili nekaj priložnosti a niso uspeli resneje ogroziti celjskih vrat.

Od 68. minute so Celjani igrali z igralcem več. Pri Triglavu je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Rok Dolžan. Končni rezultat je v 81. minuti postavil Tadej Kotnik, ki je lepo izkoristil natančno podajo Krljanoviča.

Celje : Triglav 3:0 (2:0)
Močič (4′), Bezjak (13′), T. Kotnik (81′)

Postava Celja: M. Kotnik, Krajcer, Krljanovič, Bezjak, Kapič, Ristovski (od 49. Romih), Gobec, Močič (od 69. T. Kotnik), Vidmajer, Žurej (od 75. Žurej), Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Po treh remijih pomembna zmaga rumeno-modrih

Po 25 odigranih tekmah Celjani z 31 točkami zasedajo 7. mesto. Enak točkovni izkupiček ima šestouvrščeni Rudar. Nogometno sredo je najbolj zaznamoval derbi na Stožicah med Olimpijo in Mariborom, ki so ga z 1:2 dobili vijoličasti. Prvouvrščena ekipa prvenstva bo v soboto na Ljudskem vrtu gostila celjsko moštvo.

Foto: Damir Mrkonjić

M.K.