Iztoka Puca v Zagrebu pospremili na zadnjo pot


Na zagrebškem pokopališču Mirogoj so danes pokopali legendarnega rokometaša Iztoka Puca, ki je 20. oktobra umrl za posledicami pljučnega raka. Pred pogrebom so v dvorani Vatroslava Lisinskega pripravili žalno slovesnost, ki so se je udeležile številne znane osebe iz sveta športa.

Kot poročajo na MMC RTV, so se legendarnemu rokometašu, ki je v svoji karieri igral kar za tri različne reprezentance,  ob svojcih in najboljših rokometaših in trenerjih s področja nekdanje Jugoslavije (Miro Požun, Kasim Kamenica, Rolando Pušnik, Roman Pungartnik, Dejan Perić, Gorazd Škof, Zlatko Saračević, Zvonimir Bilić, Nenad Kljaić, Ivica Obrvan, Bruno Gudelj …) prišli poklonit tudi teniški as Goran Ivanišević, košarkar Dino Rađa, vaterpolist Dubravko Šimenc

Pesem v slovo je Iztoku zaigral Zoran Predin. “Izbral sem pesem Ne mine niti dan, ki sem jo napisal očetu, ko je umrl. Govori o tem, da bi bil rad čarodej, ki bi znal komunicirati z onstranstvom. Zaključim z mislijo, da pogosto občutimo, kako nam je žal, ker se s človekom, za katerim žalujemo, nismo znali še večkrat poveselili in si povedati, da se imamo radi. Priznam, da ni lahko peti prijatelju v slovo, saj nastane cmok v grlu. Spoznala sva se, ko je igral na Prulah. Sorodne duše se hitro najdemo. Povabil sem ga na rekreativno igranje košarke in se je pridružil, vabil sem ga tudi na koncerte. Bila sva kot rit in srajca,” je za MMC RTV povedal Predin.

Poročanje ostalih medijev

MMC RTV: Sorodne duše Iztoka pospremile v večno spanje
Siol Sportal: Zadnje slovo od Iztoka Puca
Delo: V Zagrebu so se poslovili od Iztoka Puca
Dnevnik: Pogreb v Zagrebu: Od Iztoka Puca se je poleg svojcev poslovilo mnogo znanih imen
Večer: Iztoka Puca pospremili na zadnjo pot
24ur: Iztoka Puca pospremili na zadnjo pot

V soboto dobrodelni tekmi v Zlatorogu
V soboto se bosta v celjski dvorani Zlatorog odigrali dobrodelni tekmi v spomin na rokometaša, ki je v svoji bogati karieri nosil drese Šoštanja, Borca iz Banja Luke, Zagreba, Prul, neizbrisen pečat pa je pustil tudi v RK Celje Pivovarna Laško. Ob 17h se bosta pomerili ekipi Slovenije, ki jo bodo sestavljali člani olimpijske reprezentance iz Sidneya, in Hrvaške s člani zlate olimpijske reprezentance iz Atlante 1996. Ob 19h bosta s tekmo začela domači klub Celje Pivovarna Laško in članska reprezentanca Slovenije. Izkupiček tekme bo namenjen družini Iztoka Puca.

Preberite tudi:
Iztok Puc izgubil bitko z rakom

FOTO: V spomin na Iztoka Puca bodo v Celju pripravili dobrodelni rokometni tekmi (vir rk-celje.si)

M.K.