Jesenska prevlada Celja s pogledom na zimski prestopni rok


Nogometaši Celja so na tekmi 17. kroga, ki je bila zaradi vremenskih pogojev odigrana z zamikom, gostili Koper. Svoje zadnje dejanje tega koledarskega leta so Celjani opravili z odliko in se tako še dodatno utrdili na vrhu ligaške razpredelnice. Sledi zimski premor in prestopni rok, v katerem bodo grofje skušali še dodatno okrepiti svoj igralski kader.

Celje : Koper 2:0 (0:0)
Svetlin (84′), Bajde (88′)

Celjani so na tekmi, ki je bila odigrana v dveh dejanjih, primorski odpor strli šele v samem zaključku obračuna. Grofe je do povsem zasluženega vodstva popeljal Tamar Svetlin, piko na i pa je nato postavil še Gregor Bajde, ki je izkoristil odsotnost poškodovanega Edmilsona.

Celjani so tako ob dveh remijih in porazih vknjižili svojo petnajsto zmago na devetnajstih odigranih tekmah. S tem so se Koprčanom na tretjem mestu odlepili na ogromnih sedemnajst točk prednosti, drugourvščeni Olimpiji iz Ljubljane pa na deset točk. Ob tem se lahko celjska zasedba pohvali z najbolj uspešnim napadom (2,26 zadetka na tekmo) in najčvrstejšo obrambo (0,68 prejetih zadetkov na tekmo).

Začetno taktično zasnovo je postavil Španec Albert Riera, še dodatno pa jo je nadgradil Damir Krznar, ki je na klopi Celja zabeležil sedem zmag na osmih ligaških tekmah. Od njegovega prihoda v knežje mesto nobena ekipa ni uspela nabrati toliko točk kot Celjani.

Zimski odmor in nato spomladanska bitka za naslov prvaka

Zimski premor bo priložnost za počitek in pripravo na spomladanski del sezone, kjer Celjane čaka še sedemnajst tekem in bitka za naslov prvaka. Vodstvo kluba si vsekakor prizadeva zadržati ključne igralce, ki so v središču pozornosti tujih klubov, ob tem pa razmišlja o morebitnih okrepitvah v zimskem prestopnem roku.

Kot kaže si želijo vodilni možje okrepiti, po mnenju mnogih že sedaj najbolj kvaliteten in širok kader v Sloveniji, predvsem na položaju levega bočnega branilca ter osrednjega napadalca. Za Sportklubovo oddajo Pod prečko je predsednik celjskega kluba, Valerij Kolotilo, napovedal pester in zanimiv prestopni rok.

Med potencialne tarče celjskega prvoligaša se tako uvrščajo napadalci Sunday Adetunji (Čukarički), Danijel Šturm (Domžale) in Matej Poplatnik (Bravo) ter leva bočna branilca Matija Kavčič (Bravo) in Aljaž Krefl (Olimpija Ljubljana). S Celjani pa že trenira Rolando Aarons.

Standings provided by Sofascore