Kje na Celjskem bo letos potekala trasa dirke Po Sloveniji


Organizatorji kolesarske dirke Po Sloveniji so včeraj predstavili trase etap letošnje 30. izvedbe največje tovrstne prireditve v državi.

Območje Celjskega bo letos povezala ena etapa, ki se bo začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini. Gre za drugo od petih etap, ki bo v dolžino merila 180,7 kilometra.

Profil etape na Celjskem; vir foto: tourofslovenia.si

V četrtek, 13. junija, se bodo kolesarji iz Žalca usmerili na zahod po Spodnji Savinjski dolini in zatem zavili v Šaleško dolino. Iz Velenja se bodo odpravili proti Vojniku in potem skozi Celje v Laško. Tam se bodo obrnili h gorskemu cilju na Celjski koči, se spustili nazaj v Celje in nadaljevali v Štore ter potem skozi Šentjur proti Obsotelju. V Rogaški Slatini bodo naredili tradicionalni krog in tam tudi zaključili z etapo.

Prva etapa se bo začela v sredo, 12. junija, v Murski Soboti, zadnja pa bo na vrsti v nedeljo, 16. junija, ko se bodo kolesarji naredili krog po Dolenjskem. Skupna dolžina proge znaša 840 kilometrov.

V zadnjih letih so se ljubitelji kolesarstva v naših krajih navadili, da sta bili na Celjskem kar dve etapi, sedaj pa je organizatorjem uspelo, da dirko razširijo.

Preberite tudi:

V Celju se je pričela prva etapa 29. dirke po Sloveniji (foto, video)