Košarka: Celjanke mednarodno ligo začele z zmago in polno dvorano


kosarka-zogaCeljske košarkarice so začele s tekmovanjem v Mednarodni ženski regionalni košarkarski ligi, kjer sodelujejo od njene ustanovitve leta 2001.

V 1. kolu jadranske lige so se članice Athleta pomerile z Grosbasketom, kakor se v tej sezoni imenuje grosupeljska ekipa. V okviru državnega prvenstva sta se isti ekipi v soboto razšli z visoko zmago Celjank. Podobna pričakovanja so bila tudi tokrat, vendar je lepo napolnjena dvorana Gimnazije Celje – center videla rezultatsko veliko bolj zanimivo srečanje.

Po začetni iniciativi Grosbasketa so Celjanko s serijo 13:0 povedle in ob polčasu vodile s 44:32. V nadaljevanju se je razigrala gostujoča Američanka Haleigh Lankster, ki je z nekaj trojkami ob pomoči gostujočih soigralk v 34. Minuti znižala na 65:63. Domači strateg je svoje igralke pustil na igrišču brez minute odmora, tako da so morale same prevzeti odgovornost. Na čelu s kapetanko Majo Erkić, ki se je po sedmih letih in pol vrnila v matični klub, in centrom Evo Lisec so Celjanke nagnile tehtnico v svoj prid. Na koncu je proste mete mirno zadevala 17-letna Ivana Dojkić.

Athlete Celje : Grosbasket 82 : 71 ( 22:14, 22:18, 21:22, 17:17 )

Za zmago 82:71 je Erkićeva prispevala 21, Liščeva 20, Dojkićeva in Marica Gajić pa ducat točk. Grosbasketova Lanksterjeva je na koncu zbrala 34 točk.

V 6-članski skupini B je bila odigrana še ena tekma, in sicer v Skopju zagrebška Trešnjevka ugnala tamkajšnji Badel. Ravno hrvaška ekipa bo naslednji nasprotnik Celjank v hrvaškem glavnem mestu. Tekma bo v sredo, 29. oktobra.

Videoporočanje TV Slovenija

bR

polovicka_celje_klik