Košarka: Erkićeva tudi uradno znova v Celju


maja erkicPred vse bližjim začetkom košarkarske sezone so se pri ŽKK Athlete Celje dogovorili, da bo do nadaljnjega njihovo ekipo okrepila povratnica Maja Erkić. 29-letna branilka je z ekipo trenirala vse poletje in zanjo igrala tudi na turneji po Kitajski. 184 cm visoka igralka je s klubom sklenila pogodbo, ki ji do 15. januarja prihodnje leto ob ustrezni ponudbi omogoča odhod v tujino.

Erkićeva je za Celjanke igrala v vseh mlajših selekcijah, nato pa s celjsko ekipo osvojila 4 naslove pokalne in državne prvakinje. Z ekipo Celja je dvakrat osvojila tretji mesti tudi v mednarodni jadranski ligi (2003 Sarajevo, 2006 Novi Sad).

Iz Celja je kot druga strelka jadranske lige sredi sezone 2006/2007 odšla k španskemu prvoligašu Celti Vigo, nato pa je igrala še za Faenzo (zmagovalka italijanskega pokala, MVP finalnega pokalnega turnirja), Familio Schio (prvakinja Italije in udeleženka zaključnega turnirja evropske lige) ter Rivas Madrid (zmagovalka pokala Španije). V prejšnji sezoni zaradi hude poškodbe gležnja ni igrala.