Košarka: Pregled jesenskega dela državnega prvenstva za ženske in moške


basketOb zaključku jesenskega dela košarkarskega državnega prvenstva za ženske in moške smo za Vas opravili pregled tekmovalnega dela, v katerem nastopajo članice ŽKK Athlete Celje in člani KK ECE Celje.

Članice Athleta so jesenski del državnega prvenstva zaključile več kot odlično. Trenutno se nahajajo na prvem mestu lestvice državnega prvenstva. Zabeležile so 10 zmag in skupaj zbrale 20 točk.

V prvem krogu letošnjega prvenstva so z visokimi 82 točkami prednosti v gosteh premagale ekipo Maribora, nadaljevale so proti trenutno drugouvrščeni ekipi Grosbasket in dosegle novo zmago. Sledila je prva domača tekma, ki so jo v začetku novembra članice Athleta odigrale proti ekipi Triglava in zabeležile tretjo zaporedno zmago.

V 4. krogu je sledilo visokih 62 točk prednosti proti Domžalčankam, teden za tem pa še domača zmaga proti ekipi iz Konjic. Kjub napornemu ritmu in številnim tekmam, ki so jih članice Athleta odigrale še v Jadranski ligi, so nadaljevale v zmagovalnem slogu. V 6. krogu so doma premagale Maribor ter še drugič v letošnjem prvenstvu porazile ekipo Grosbasketa.

zkk athlete celje

Na povratni tekmi so bile ponovno uspešnejše tudi od ekipe Triglava, Domžal ter v zadnji tekmi letošnjega leta zabeležile še deseto zaporedno zmago proti ekipi iz Konjic.

Izvrstna Marica Gajič je trenutno druga na lestvici igralk, ki imajo najboljše povprečje točk na tekmo (16,7) ter druga na lestvici igralk, ki so dosegle največ skokov na tekmo. V skokih je na prvem mestu lestvice še ena Celjanka – Eva Lisec.

athlete celje time out

Poleg niza neporaženosti, ki ga članice Athleta ohranjajo v 1. SKL za ženske, so neporažene tudi v Mednarodni ženski košarkarski regionalni ligi (Jadranska liga) v kateri sodelujejo.

V prvem krogu so premagale drugo Slovensko ekipo, ki prav tako sodeluje v ligi – Grosbasket. Nadaljevale so z zmago proti Trešnjevki ter v 3. krogu s pomembno zmago proti branilkam naslova, ekipi Radivoj Korać. V naslednjih krogih so premagale še ekipo Badel 1862 in Čelik. V 8. krogu so odigrale povratno tekmo z ekipo Grosbasketa in dosegle novo zmago,  v zadnji letošnji tekmi Jadranske lige pa so na domačem terenu ponovno premagale še Trešnjevko.

Neporažene, s 7 doseženimi zmagami in 14 točkami se Celjanke uvrščajo na sam vrhu lestvice skupine B in pričakujejo nove tekme v drugem delu sezone.

17 zaporednih zmag in trenutno prvo mesto na lestvici državnega prvenstva ter prvo mesto v skupini Jadranske lige, v kateri nastopajo je torej izkupiček, ki so ga dosegle članice Athleta v jesenskem delu tekmovanja. Več kot zavidiljivo in suvereno. Košarkaricam lahko zaželimo le lepe praznike in zaslužen počitek ter nadaljevanje odličnih predstav tudi v drugem delu sezone.

*

*

kk celjeČlani KK ECE Celje nastopajo v 2. SKL za moške in po jesenskem delu zasedajo 8. mesto na lestvici. Zabeležili so 3 zmage in 6 porazov ter zbrali 12 točk.

V 1. krogu prvenstva so v gosteh izgubili proti ekipi Triglav Elektro gorenjska prodaja. Prvo tekmo na domačem terenu so dobili z dvema točkama prednosti proti ekipi Parklji.

V 3. krogu so bili poraženi v Litiji, v naslednjem krogu pa so člani KK Celje zabeležili drugo zmago v prvenstvu, in sicer na domačem igrišču proti ekipi iz Ajdovščine.

Nadaljevali so s porazom v gosteh proti ekipi Terme Olimia Podčetrtek ter s porazom na domačem igrišču proti KK Kolpa Črnomelj. V 7. krogu so jih porazili nasprotniki iz Ljubljane, sledil je poraz tudi proti ekipi iz Škofje Loke. Celjani so na zadnji tekmi v letošnjem letu, proti ekipi iz Hrastnika dosegli še tretjo zmago v letošnjem prvenstvu.

kkcelje

Celjanom želimo lepe praznike ter nove zmage v drugem delu sezone in s tem pomik višje na lestvici 2. SKL.

A.V.