Na kajakaškem prazniku na celjski Špici dvojna zmaga za domača favorita


Celje je v soboto gostilo pravi kajakaški praznik, v okviru katerega so na tekmah nastopili slalomisti in spustaši na divjih vodah, pa tudi najmlajše tekmovalke in tekmovalci. Na Savinji je med drugim potekala druga tekma članskega slovenskega pokala HSE, kjer sta z dvojno zmago za navdušenje poskrbela favorita domačega kluba.

Med kajakaši je bil namreč najboljši Martin Srabotnik, drugo mesto pa je zasedel Lan Tominc. Med kanuisti je bil najboljši Benjamin Savšek, med kanuistkami Alja Kozorog, med kajakašicami pa Eva Alina Hočevar.

Poznavanje domače proge sta v soboto zvečer v finalu slalomske preizkušnje za slovenski pokal HSE odlično izkoristila Martin Srabotnik in Lan Tominc, ki sta zasedla prvo in drugo mesto v kajakaški konkurenci. Srabotnik je postavil sekundo in pol hitrejši čas od mlajšega klubskega kolega Lana Tominca, sicer zmagovalca mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu, na tretje mesto pa je priveslal solkanski kajakaš Tine Kancler.

Odličen nastop je v finalu kanuistov uspel BenjaminuSavšku. Drugouvrščeni Luka Božič je tako za njim zaostal za skoraj tri sekunde, medtem ko je bil tretjeuvrščeni Blaž Cof od Savška počasnejši že za šest sekund. Savšek bi v konkurenci kajakašev s tem časom zasedel osmo mesto.

Med kajakašicami je s progo najhitreje opravila Eva Alina Hočevar, na drugo mesto se je uvrstila domačinka Zala Zanoškar, tretja pa je bila Lea Novak. Urša Kragelj je naredila napako, ki ji je prinesla 50 kazenskih sekund, tako da se ni uvrstila v finale, medtem ko Eve Terčelj in Ajde Novak tokrat ni bilo na startu.

V konkurenci kanuistk je zmagala Alja Kozorog, ki je bila od tekmic hitrejša za dobri dve sekundi. Na drugo mesto je priveslala Lea Novak, tretja pa je bila Hrvatica Katja Bengeri.

vir: Kajakaška zveza Slovenije