Na mednarodnih športnih igrah šolarjev v Jeruzalemu tudi 11 otrok iz Celja


Od 29. julija do 3. avgusta so bile v Jeruzalemu 52. mednarodne igre šolarjev, ki se jih je udeležilo tudi 11 otrok iz Celja in štirje trenerji iz celjskih športnih klubov.

sportne_igre_mladih_jeruzalem_2018_2Na mednarodnih športnih igrah šolarjev, ki so letos potekale v Izraelu, sodelujejo otroci med 12. in 15. letom starosti. Tekmovanja potekajo v odbojki, tenisu, plavanju, ulični košarki 3 na 3, judu, nogometu, sabljanju, košarki ter atletiki. Sodelovalo je 69 mest iz 29 držav, športne igre pa je obiskalo okoli 1.500 udeležencev.

Celjske barve so zastopali atletski klub AD Kladivar, plavalni klub DVŠ Posejdon in judo kluba Ivo Reya in Z’dežele Sankaku. Judoist Maj Juršinič  je v kategoriji do 81 kilogramov osvojil srebrno odličje. Pod vodstvom trenerke Anice Živko je srebrno medaljo osvojil tudi atlet Bor Bauman v teku na 1500 metrov. V finale se je uvrstila tudi tekačica na 800 metrov Daša Krajnc. V izjemno močni konkurenci so celjski plavalci tekmovali zelo dobro, nekateri so dosegli svoje osebne rekorde.

sportne_igre_mladih_jeruzalem_2018_razstavaCeljske mlade športnike so v Jeruzalemu spodbujali tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, podpredsednik Mednarodnih iger šolarjev Igor Topole, direktor Pokrajinskega muzeja Celje Stane Rozman in kustos Damir Žerič, ki je pripravil razstavo ob 50-letnici Mednarodnih iger šolarjev.

Prve igre so bile leta 1968 v Celju. Izrael in mesto Jeruzalem sta se izkazala kot zelo gostoljubna, organizacijsko so letošnje mednarodne igre šolarjev potekale na visokem nivoju. Mestna občina Celje iskreno čestita dobitnikom odličij, njihovim trenerjem in klubom.

koncert-massimo-klik