Najboljši rokometni podmladek vzgajajo v Celju


RK Celje Pivovarna Laško je letošnji zmagovalec posebnega točkovanja Rokometne zveze Slovenije za slovenski klub, ki najbolje skrbi za svoj podmladek.

Drugo mesto na lestvici je osvojilo velenjsko Gorenje, tretja pa je bila Krka.

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je na podlagi pridobljenih točk (končnih uvrstitev) mlajših selekcij klubov v Sloveniji naredila seznam klubov, ki najbolje skrbijo za slovenski podmladek. Z naslokom se je na vrh uvrstila rokometna šola RK Celje Pivovarna Laško.

Skupno je bilo možnih 188 točk. Ekipe so točke pridobivale po sistemu pri katerem prva ekipa dobi toliko točk, kolikor ekip je v ligi sodelovalo (torej, če je v ligi sodelovalo 35 ekip, prva prejme prva toliko točk, medtem, ko zadnja prejme eno).

V tekmovanju mlajših dečkov A in B je sodelovalo po 35 ekip. V kategoriji starejših dečkov B je nastopalo 27 moštev. Kategorija starejših dečkov A je bila zastopana s strani 33 klubov. V konkurenci kadetov je nastopalo 30 klubov, medtem, ko je v najizkušenejši kategoriji podmladka (mladinci) sodelovalo 28 ekip.

Najuspešnejši klub je postal RK Celje Pivovarna Laško, ki je zbral kar 184 točk od 188 možnih. V kategoriji mladincev, kadetov in starejših dečkov B so ekipe RK CPL osvojile 1. mesto in s tem maksimalno število točk. Drugo mesto so si priigrale celjske ekipe v kategorijah starejših dečkov A in mlajših dečkov B, medtem ko so v kategoriji mlajših dečkov A osvojili 3. mesto. RK Celje Pivovarna Laško je prav tako eden izmed dvanajstih klubov v Sloveniji, ki so imeli ekipe prijavljene v vseh kategorijah, ki so na voljo.

Razpredelnica končnih uvrstitev:

razvrstitev-podmladek-rzs

vir: RK CPL