NK Celje še tretjič z rezultatom 1:1, Šampion poražen


Tudi tretjo tekmo v spomladanskem delu sezone so člani celjskega nogometnega prvoligaša končali z neodločenim rezultatom. Na lokalnem derbiju v Velenju je bil rezultat 1:1. Drugoligaš Šampion Celje se je pomeril s prvouvrščenim Aluminijem in doživel osmi poraz sezone.

Deseterica Celjanov do izenačenja
NK Celje je na stadionu Ob jezeru od 29. minute igral le z 10 igralci. Zaradi nevarnega štarta proti Luki Majcnu je direktni rdeči karton dobil Saša Bakarič. Že v naslednji minuti so domači številčno prednost kronali z zadetkom. Matej Podlgar je lepo odložil žogo, Damjan Trifković pa je z 18 metrov natančno meril in premagal nemočnega vratarja Amela Mujčinovića. V izteku prvega polčasa je imel Rudar še eno lepo priložnost, a je Podlogar z glavo meril mimo gola.

Že v prvi akciji v drugem polčasu so domači ponovno ogrozili celjska vrata. Rajko Kotman je zatresel prečko. V 50. minuti pa so Celjani prišli do izenačenja. Sebastjan Gobec je s protega strela našel Mateja Centriha, ki je z glavo poslal žogo v mrežo. Do konca tekme se mreži nista več zatresli, z nekaj dobrimi posredovanji pa sta se izkazala oba vratarja.

S sedmim remijem v sezoni so Celjani na 7. mestu Prve lige prehiteli Domžale. V sredo se bodo na domačem stadionu pomerili z zadnjeuvrščenim Triglavom.

Rudar Velenje : Celje 1:1 (1:0)
Trifković (30′); Centrih (50′)
Izključen: Bakarič (29′ – Celje)

Postava Celja: Mujčinović, Krajcer, Krljanovič, Bezjak, Škafar (od 16. Bakarič), Ristovski, Gobec, Centrih, Močič (od 77. Romih), Vidmajer (od 55. Žurej), Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Rumeno-modri tudi v tretje neporaženi

Aluminij upravičil vlogo favorita
NK Šampion Celje je gostil aktualnega drugoligaškega prvaka iz Kidričevega, ki prepričljivo vodi na lestvici tudi v letošnji sezoni. Okrog 200 gledalcev na Areni Petrol je prvi zadetek videlo ob koncu prvega polčasa, ko je žogo za hrbet domačega vratarja Matica Čretnika poslal Marko Kmetec. V 70. minuti je Aluminij prednost podvojil. Uspešen je bil Denis Topolovec. Šampion je do konca tekme le ublažil poraz. V 87. minuti je iz enajstmetrovke končni rezultat postavil Jernej Leskovar.

NK Šampion Celje, ki je v 17 tekmah zbral 19 točk, na lestvici 2. SNL zaseda 7. mesto. Prihodnjo nedeljo jih čaka gostovanje v Šmartnem.

Šampion Celje : Aluminij 1:2 (0:1)
Leskovar (87′); Kmetec (44′), Topolvec (70′)

Postava Šampiona: Čretnik, Štus (od 76′ Ošep), Kompan, Goropevšek (od 57′ Horvat), Jovanovič, Hren (od 57′ Zamernik), Leskovar, Džaferović, Golemić, Kožar, Žagar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Rudar in Celje sta se drugič zapored razšla brez zmagovalca (foto. Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.