NK Celje za ambicijami na nogometni tržnici nakazuje, da misli resno


Nogometni klub NK Celje po jesenskem delu sezone z desetimi točkami prednosti pred Olimpijo vodi na lestvici 1. slovenske nogometne lige. Ne samo z namerami po nadgradnji stadiona vse do nivoja igranja Lige prvakov, o čemer smo pisali nedavno, temveč tudi z ambicijami po dodatnih okrepitvah vodilnega moštva v zimskem prestopnem roku, nakazujejo, da ko gre za lovljenje drugega naslova državnega prvaka, ničesar ne prepuščajo naključju.

Ob 27-letnem nigerijskem napadalcu Sundayu Adetunju, ki naj bi v Celje prestopil po neuspešni avanturi v Srbiji, se resno omenja tudi ime starega znanca slovenskih zelenic, Dinamovca Luke Menala. Obenem so v Celje iz bolgarskega Ludogorca dokončno pripeljali slovenskega državnega reprezentanta Žana Karničnika, ki je podpisal do konca sezone 2026.

29-letni bočni branilec Žan Karničnik je do zdaj v Celju igral na posoji, nadaljevanje njegove poti na stadionu Z’dežele pa nikakor ni bila samoumevno, saj se je zanj zanimal tudi NK Maribor, ki ga vodi Karničnikov nekdanji trener v Muri in Ludogorcu, Ante Šimundža. A Karničnik se je vendarle odločil ustaliti v Celju vsaj še za dve leti in pol.

Odločitev, da ostanem v Celju, je bila lahka. Klub mi ponuja ambiciozno, predvsem pa stabilno okolje, kar je bilo ključnega pomena. Veselim se naslednjega poglavja v celjskem dresu in borbe za naslov prvaka,” je ob tem povedal Karničnik. Odškodnina zanj naj bi po pisanju spletnega portala Planet nogomet Celje stala med 200 in 300 tisoč evri.

Po pisanju hrvaškega portala Germanijaka  pa naj bi svojo nogometno pot v Celju nadaljeval tudi odlični hrvaški krilni napadalec Luka Menalo. 27-letni nogometaš Dinama iz Zagreba je sezono 2019-2020 preživel na posoji pri Olimpiji in v 33. tekmah zadel 10 golov. Letos pri Dinamu ni dobil prave priložnosti, odigral je zgolj 4 tekme, njegov prestop v Celje pa naj bi bil naznanjen že v prvih dneh novega leta.

Imena katerih nogometašev se še vrtijo v kontekstu prestopa v knežje mesto, smo pisali v članku Jesenska prevlada Celja s pogledom na prestopni rok.