Nogomet: Celje in Olimpija sta se razšla brez zadetkov (foto)


V 10. krogu Prve Lige sta se na Areni Petrol pomerila domači NK CM Celje in ljubljanska Olimpija. Tekma se je končala z najmanj priljubljenim izidom 0:0. Celjani so bili najbližje zmagi ob koncu prvega polčasa, ko je Zoran Pavlović zapravil enajstmetrovko.

Razpoložena Mujčinović in Đafić
Sicer maloštevilni gledalci v Celju niso videli dobre nogometne predstave. Tako eni kot drugi si niso pripravili veliko izrazitih priložnosti. Olimpija je bila v prvem polčasu nekoliko boljši nasprotnik. Dare Vršič je imel dve priložnosti, da bi goste popeljal v vodstvo, a se je obakrat izkazal vratar Amel Mujčinović. Najrazburljivejši dogodek srečanja se je zgodil v sodniškem dodatku prvega polčasa. Celjani so si pripravili lepo priložnost a jim je zadetek na golovi črti z roko preprečil Matic Fink. Sodnik je igralcu Olimpije pokazal rdeči karton in dosodil enajstmetrovko za Celje. Najstrožjo kazen je izvajal Zoran Pavlović a se je z dobro obrambo izkazal vratar Elvis Đafić.

Prednost igralca več ostala neizkoriščena
V drugem polčasu grofje niso znaili spremeniti številčne prednosti tudi v rezultatsko. Še najlepšo priložnost je po podaji Romana Bezjaka imel Iztok Močivnik, a je njegov strel z glavo Đafić obranil. Nekaj minut kasneje je z glavo poskušal še Ivan Firer, a je njegov strel odletel preko gola. Olimpija si je svojo priložnost za zmago priigrala v 70. minuti, ko je po prostem strelu Aneja Lovrečiča dobro posredovala domača obramba z Mujčinovićem na čelu.

Celjani so z remijem vknjižili 9. točko v letošnji sezoni. Trenutno so uvrščeni na 9. mesto prvenstvene razpredelnice, kjer jim z enakim izkupičkom točk družbo delata osmouvrščeni Koper in desetouvrščena Nafta. Tudi v 11. krogu bodo varovanci trenerja Damjana Romiha igrali doma. V soboto na Areno Petrol prihajajo Domžale, tekma se bo začela ob 18.uri.

CM Celje : Olimpija 0:0
Izključen: Fink (45′ – Olimpija)

Postava CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Popovič, Bezjak (od 68. Đakovič), Kapič, Močivnik (od 81. Nukič), Radulovič, Pavlovič (od 83. Marijan), Firer, Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Točka proti drugouvrščeni Olimpiji

Oglejte si tudi spodnjo galerijo fotografij, ki so nastale ob sinočnji tekmi v Celju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=75]

f: Damir Mrkonjić
t: M.K.