Nova atomska prestava NK Celja, tokrat v Stožicah; manj uspešni nogometaši Šampiona v 3. SNL sever


NK-CeljeV 16. krogu 1. SNL so se v nedeljo 2. novembra ob 17.00 uri pod žarometi  na zelenici v Stožicah pred 1500 gledalci pomerili moštvi, ki sta v jesenskem delu prvenstva pokazali najbolj atraktivne in všečne predstave, domača NK Olimpija in NK Celje.

Glavni sodnik srečanja: Slavko Vinčič.

POSTAVI:

NK Olimpija: Šeliga, Mitrović, Delamea Mlinar, Jović, Bajrić, Matić, Zajc (63. Zarifovič), Omladič, Vukčević (46. Valenčič), Rodić (56. Burgič) in Šporar.

NK Celje: Kotnik, Žitko, Krajcer, Vidmajer (43. Jakolič), Klemenčič, Vrhovec, Miškić, Verbič, Ahmedi (81. Lovrečič), Oršić in Sunny (85. Djermanović).

Strelci: 0:1 Miškić (33.), 0:2 Sunny (55.), 1:2 Mitrović (75.), 1:3 Oršić (86.).

Rumeni kartoni: Mitrović, Matić, Zajc, Rodić, Delamea Mlinar, Šeliga; Vrhovec, Miškić, Klemenčič, Verbič, Žitko.

 

POTEK SREČANJA:

Po nekaj tekem odsotnosti je pri domačih ponovno zaigral Nik Omladič, eden najpomembnejših členov ljubljanskega prvoligaša.

Prvi del prvega polčasa je pripadel domačinom, nogometašem NK Olimpije, ki so krenili bolj podjetno v srečanje. Vrata Celjanov so ogrozili Šporar, Vukčević, in Jović, vselej je bil na mestu Matic Kotnik.V 26. minuti hiter prodor Ahmedija po levem krilu po podaji Verbiča, predložek na osemnajst metrov, kjer se ni najbolje znašel Žitko.

V 30. minuti je z dolgo podajo Nik Omladič poslal v ogenj Bajriča, ta je zaključil akcijo nizkim strelom z dvajsetih metrov dober meter mimo vrat vratarja Kotnika.

V 34. minuti je prosti strel z dobrih 30. metrov izvajal Vrhovec, z domiselno polvisoko podajo je zaposlil napadalca Miškića, ki je pričakal na dobrih petnajstih metrih in iz »prve« z nizkim strelom v levi vratarjev kot ukanil vratarja Olimpije Šeligo. Tekma se je v teh minutah povsem razživela, Ljubljančani pa so do 35. minute zbrali kar 6 rumenih kartonov.

Le minuto kasneje je bilo v kazenskem prostoru Olimpije ponovno zelo vroče, po sila podobni akciji kot je bila izvedena le minuto prej, so domačini s skrajnimi napori obranili mrežo nepremagano,  tudi ob pomoči igre z roko domačega branilca.

V izdihljajih prvega polčasa so domačini preko Rodića in Šporaraja poskušali doseči gol vendar brez uspeha, celjska obramba je bila vselej na mestu. Celjska četa na čelu z Vrhovcem, Verbičem in Ahmedijem kljub vodstvu ni popuščala in je do zadnje sekunde prvega polčasa igrala podjetno in napadalno.

Domači nogometaši so ob polčasu zbrali kar 6 rumenih kartonov (Mitrović, Matić, Rodić, Jović,  Delamea Mlinar, Šeliga).

Ob polčasu je trener Olimpije v igro namesto Vukčevića poslal Valenčiča, ki je poživil igro Olimpije v napadu, nevarno je poskusil v 50. minuti. Po poskusu Jakoliča je v 52. minuti izjemno priložnost za povišanje vodstva zastreljal Ahmedi, ki je z neposredne bližine ustrelil visoko preko vrat.

V 55. se je Ahmedi odkupil za preteklo zamujeno priložnost, pobegnil je po levem krilu in poslal nizek precizen predložek na 10 metrov, kjer je Sunny rutinirano povišal vodstvo na 0 : 2. Darko Karapetrovič je hitro opravil še preostali dve manjavi namesto Rodića in Zajca sta v igro vstopila Burgič in Zarifovič.

V 64. minuti obetaven prodor Oršića, nizek strel je uspelo ukrotiti vratarju Šeligi.

V 75. minuti je zmedo v kazenski prostor Celjanov vnesel Omladič, s predložkom, najbolje se je z žogo znašel Mitrović, ki je premagal vratarja Kotnika in tako znižal prednost Celjanov.

V 86. minuti v času pritiska Olimpije je sledila hitra kontra Celjanov; Lovrečič je z dolgo diagonalno podajajo zaposlil Oršića, ta je spretno preigral obrambo Olimpije in silovito sprožil strel z levico z petnajstih metrov tik pod prečko nemočnega vratarja Šelige. Pravi evrogol Mislava Oršića!

Tretji zadetek Celjanov je povsem presekal domače in ni manjkalo veliko, da bi Celjani vodstvo še povišali.

 

KOMENTAR SREČANJA

Gledalci smo videli odprt dvoboj dveh moštev, ki v letošnji sezoni gojita napadalen in dinamičen nogomet, akcije, preigravanja, dvojni pasovi in prodori so se vrstili neprekinjeno.

Celjani so ponovno pokazali igro polno idej in dinamike ter zaključkov na nasprotnikova vrata. Čvrsta igra v obrambi, hitri prenosi žoge v napadalno polovico in domiselne izpeljave akcij ter nemalo zaključnih strelov, to je formula NK Celja.

Zelo gledljivo in zelo pohvalno, ponovno čestitke NK Celje!

 

LESTVICA 1.SNL po 16. odigranih krogih:

1.

DOMŽALE

38

2.

CELJE

30

3.

OLIMPIJA

29

4.

MARIBOR

29

5.

ZAVRČ

29

6.

LUKA KOPER

22

7.

RUDAR

19

8.

GORICA

12

9.

KRKA

9

10.

KALCER RADOMLJE

5

 

3. SNL sever

Nogometaši celjskega tretjeligaša Šampiona so v 11. krogu 3. slovenske nogometne lige sever vknjižili poraz proti Mons Claudiusu iz Rogatca. Tekma med tretjeligašema se je pred šestdesetimi gledalci odvila v petek ob 14.00 uri na umetni travi na igrišču Olimp v Celju. Končni izzid srečanja je bil 3 : 4 (3 : 3).

Domačini pod vodstvom trenerja Arčana so srečanje priče z naslednjo postavo:

Jarc, Kidrič, Djuranović G., Gabršek, Šmigoc, Korošec, Smodej, Gojzdnik, Jankovič, Djuranović B., Vouk.

Na srečanju so pri domačih nastopili tudi Aleksandrov, Zorič in Poznič.

Za domače je dvakrat zadel domača desetica Bojan Djuranović, prvič v 22. in drugič v 35. minuti iz najstrožje kazni. V 26. minuti se je med strečce vpisal Jure Gojzdnik.

Šampion je po enajstih odigranih tekmah v 3. SNL sever  z dvanajstimi točkami na desetem mestu. Točko pred Šampionom je Mons Claudius, isto število točk, a nekoliko slabše razmerje med prejetimi in dani goli pa ima Korotan Prevalje. Na lestvici vodi Maribor B z 27 točkami.

Zapisal: J. Hrovat