Nova zmaga Celjanov v Prvi ligi, ostrostrelec Lovrečič dvakrat matiral goriškega vratarja; uspešen tudi tretjeligaš Šampion


Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

Celjani nadaljujejo niz neporaženosti, po težkem dvoboju z Goričani je v sklepnem delu nogometnega srečanja, z dvema vrhunskima udarcema, Anej Lovrečič poskrbel, da so tri točke ostale doma. NK Celje ostaja na visokem drugem mestu v Prvi ligi.

Celjani so v soboto 8.11. ob 16.00 uri na tekmi 17. kroga Prve slovenske nogometne lige doma pod žarometi Arene Petrol gostili Novogoričane. V hladnem in deževnem jesenskem vremenu je bil glavni sodnik srečanja Mertik Bojan. Prvoligaško tekmo si je ogledalo slabih 1000 gledalcev.

IZZID SREČANJA

NK Celje : Gorica 2 : 0 (0 : 0)

POSTAVI OBEH MOŠTEV

NK Celje: Kotnik, Jakolič (Žurej 85.), Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Oršić, Vrhovec, Jugović (66. Lovrečič), Verbič, Ahmedi, Sunny (Djermanović 71.).

Gorica: Simčič, Jogan, Napoli, Širok, Pasqualini, Žigon  (Innocenti 82.), Vetrih, Džuzdanović (Arčon 57.), Denilton, Makinwa (Majcen 73.), Henty.

Strelec: 1:0 Lovrečič (86.), 2:0 Lovrečič (88.).

Rumeni kartoni: Krajcer; Henty, Vetrih, Arčon.

Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

POTEK SREČANJA

Domači prvoligaš je hitro prevzel iniciativo in poskušal zadeti preko Ahmedija in Oršića. V 17. minuti je z razdalije nevarno poskusil Jugović. V 25. minuti so Celjani zapretili iz protinapada v izvedbi Ahmedija, akcijo je zaključil posojeni Rečan Oršić. Dvakrat je po predložkih poskusil domači napadalec Sunny, prvič v 33. in drugič v 42. minuti z glavo, obakrat brez zadetka. Goričani si niso pripravili omembe vredne akcije, njihovi napori so bili osredotočeni na branjenje lastnih vrat.

Celjani so poskušali tudi v drugem polčasu nevarnejši pa so postali tudi Goričani. V 58. je s strelom poskusil Ahmedi. V 63. je pravo bombo proti golu Gorice ustrelil Vrhovec, žoga zletela preko prečke. V 64. prva menjava trenerja Rožmana, namesto Jugovića je v igro vstopil Lovrečič. Ta je v 64. po podaji Ahmedija prvič sprožil strel z svojo desnico proti vratom nasprotnika. Žoga je zletela visoko preko gola v smeri proti Golovcu.

V zadnjih desetih minutah so Celjani začeli stopnjevati pritisk, kar se jim je obneslo v 85. minuti, ko je novopečeni reprezentant Verbič mojstrsko s peto odložil žogo svežemu Aneju Lovrečiču, ta pa je silovito sprožil z dobrih dvajsetih metrov proti vratarju Simčiču, ki je bil brez moči.

Le dve minuti kasneje je bila naveza Verbič-Lovrečič še drugič usodna za Goričane; po podaji Verbiča je Lovrečič tokrat z desne strani še enkrat sprožil silovit strel v oddaljen vratarjev kot in še drugič matiral gostojočega vratarja.

KOMENTAR SREČANJA

Novogoričani so strnili svojo formacijo v poskusu priti z gostovanja v Celju brez prejetega zadetka. Celjanom strnjena goriška formacija ni ugajala, celjski vezisti so bili tokrat nemalokrat brez pravih idej kako prebiti strnjeno goriško obrambo. Celjani so prikazali dobro organizirano in čvrsto igro v obrambi, načelu z dvojcem Krajcer-Klemenčič.

Šele menjave domačega trenerja Rožmana so obrnile potek srečanja v prid domačih; kot močan adut s klopi se je izkazal Anej Lovrečič, ki je bil z dvema prekrasnima doseženima zadetkoma nedvomno igralec srečanja. Domačim nogometašem nikakor ne moremo očitati pomankanje želje in truda, zatorej lahko rečemo, da so zasluženo premagali primorskega prvoligaša.

 

NK ŠAMPION

Nogometaši Šampiona se vračajo s polnim izkupičkom z gostovanja v Lenartu, nasprotnika so premagali z visokim rezultatom 4 : 1.

AjDAS Lenart : Šampion 1 : 4 (0 : 1)

Gostje so nastopili v postavi: Felicija, Alijagić (59. Jankovič), Djuranović G., Gabršek, Šmigoc, Korošec, Smodej, Pirtovšek (63. Pfeifer), Vouk (70. Akamba Mengbwa), Djuranović B., Gojzdnik.

Za Celjane sta po dvakrat zadela Vouk in Smodej.

Zapisal: J. Hrovat

polsi-nogomet-14_15-klik