Predsednik NK Celje dr. Stevan Đorđević: Ne razprodaja, cilj je krepitev moštva


nk-celjePo rezultatsko izjemno uspešnem jesenskem delu prvenstva, ko članska ekipa NK Celje ni izgubila kar 17 zaporednih tekem, dvakrat je premagala aktualnega prvaka NK Maribor ter jesen zaključila na visokem 3. mestu 1. slovenske nogometne lige, Celjani čez 5 dni začenjajo priprave za vročo nogometno pomlad.

Pred nadaljevanjem sezone je za spletno stran kluba o stanju v klubu, ciljih in aktivnostih v zimskem prestopnem roku spregovoril predsednik NK Celje dr. Stevan Đorđević. Del pogovora objavljamo spodaj

Za vami je približno pol leta predsedovanja nogometnemu klubu Celje. Kako bi ocenili doslej narejeno?
Menim, da lahko doslej opravljeno delo ocenjujemo v pozitivni luči. V prvi vrsti sem zelo zadovoljen z vsemi mojimi sodelavci, ki na vsakem koraku kažejo svojo pripadnost in ljubezen do kluba. Menim, da je slednje ključno za opravljanje tovrstnega dela. Odnosi med nami so zelo dobri, drug drugega vseskozi dopolnjujemo, dokaz za to pa je tudi vse boljše poslovanje kluba. Napredovali nismo le na športnem, ampak tudi na vseh ostalih področjih, ki javnosti morda niso tako izpostavljena.

Ni skrivnost, da je bilo pred časom finančno stanje v klubu izredno težko, danes pa zahvaljujoč minuli in tudi sedanji vodstveni strukturi klub stoji na precej trdnejših temeljih.
Za nami je obdobje res trdega dela na področju konsolidacije naših financ. Veseli me, da smo klub uspeli rešiti najhujšega in ga ob tem spraviti v dobro kondicijo. Kljub temu pa se še kako zavedamo, da bomo morali tudi v prihodnje na odhodkovni ravni delovati kar se da skromno in preudarno. Z maksimalnim angažmajem vseh zaposlenih nam je uspelo racionalizirati naše delovanje, uspešno pa smo pridobili tudi nekaj novih pokroviteljev, ki so se pridružili našim dosedanjim zvestim partnerjem, brez katerih klub ne bi mogel delovati. Danes so praktično vsi zapadli dolgovi poplačani, na tem mestu pa bi izkoristil priložnost, da se zahvalim prav vsem pokroviteljem in drugim partnerjem, ki so v takšni ali drugačni meri pomagali pri uravnoteženju klubskega finančnega stanja. Do meseca junija sicer načrtujemo še nekaj korakov, s katerimi bi dodatno izboljšali naše delovanje, ob vsem povedanem pa je potrebno dodati, da smo se v tem času veliko naučili, tako da smo dobro pripravljeni na morebitne pasti na poti do popolne konsolidacije kluba.

Ljubitelje nogometa v Celju lahko v zadnjih mesecih razveseljuje tudi dejstvo, da so velik napredek naredili tudi nogometaši, ki jih vodi obetavni trenerski strokovnjak Simon Rožman. Ste zadovoljni s prikazanim?
Zagotovo se lahko sedaj malce pohvalimo, da nam je izbira novega trenerja res uspela. V Simonu smo dobili izjemnega trenerskega strokovnjaka, ki je povrhu vsega še izredno študiozen, inteligenten in psihološko podkovan človek. Srečno roko smo imeli tudi pri selekcioniranju članskega moštva, kjer pa je glavno vlogo odigral športni direktor Ambrož Krajnc. Slednji je ob razpoložljivem proračunu opravil res pravi mali čudež, saj mu je uspelo prepričati igralce, ki so imeli tudi finančno precej bogatejše ponudbe. Ekipa je v dosedanjem delu prvenstva zagotovo presegla naša pričakovanja, seveda pa si želimo, da bi lahko nekaj podobnega rekli tudi po končani sezoni.

Že sedaj pa lahko javno povem, da se bomo v prihodnjih dneh usedli z našim trenerjem in mu v podpis ponudili podaljšanje njegove pogodbe, ki sicer poteče ob koncu letošnje tekmovalne sezone. Zagotovo je pravi človek za naš klub, saj je tukaj odraščal tako v igralskem kot tudi v trenerskem smislu. Nedvomno so vsi naši dolgoročni načrti vezani nanj.

Dobre predstave so prinesle močno zanimanje finančno močnejših klubov za igralce vašega moštva. Kljub zavedanju, da je klub odvisen od prodaje igralcev, pa je vaša in klubska želja najbrž vseeno povezana z ohranitvijo vseh nosilcev moštva …
V tem trenutku je morda najbolj vroča tema v slovenskem nogometu prav morebitna razprodaja našega moštva. Na tem mestu lahko jasno in odločno zatrdim, da v zimskem prestopnem roku ne bo nikakršne razprodaje. Prav nasprotno – naše želje so povezane s še dodatno krepitvijo igralskega kadra, s čimer bi dodatno zaostrili konkurenco v moštvu. Povpraševanja obstajajo, kljub temu pa na naš naslov doslej še ni prišla nobena konkretna ponudba, ki bi zadovoljila klubska pričakovanja. Seveda igralcev ne bomo zadrževali za vsako ceno, saj je naša želja povezana tudi s tem, da odidejo v močnejše sredine, kjer bodo lahko še dodatno napredovali in si hkrati zagotovili donosnejše pogodbe. A kljub temu smo mnenja, da bi bilo bolje, da nosilci vsaj do poletja še ostanejo v Celju in tako naredijo še kakšen korak naprej.

Interes za igralce pa ne prihaja samo iz tujine, ampak tudi iz domačega okolja.
Maribor in Olimpija sta v Sloveniji po finančni plati na precej višjem nivoju kot ostala moštva. Z njune strani so že bili določeni kontakti, kljub morebitni ugodni ponudbi pa bi močno premislili, če je prodaja igralcev konkurentu v lastnem tekmovanju smiselna z vidika naših športnih ciljev.

Celoten intervju preberite na spletni strani NK Celje.

polsi-wellness-klik