RK Celje med petimi evropskimi klubi z najboljšimi mladimi igralci v letošnji Ligi prvakov


Potem, ko je celjski klub pred dnevi s strani RZS prejel posebno priznanje za najboljšo rokometno šolo v Sloveniji, mu je sedaj priznanje izrekla še Evropska rokometna zveza.

Za to sezono je EHF pri Celju izpostavila Dioga Silvo.

V okviru Superpokala Slovenije, na katerem so rokometaši Celja Pivovarne Laško osvojili prvo lovoriko sezone, je Rokometna zveza Slovenije podelila pokale za najboljšo rokometno šolo v Sloveniji. Ta naziv je, tako kot superpokal, pripadel celjskemu rokometnemu klubu.

Dober teden dni pred začetkom tekmovanja v ligi prvakov, ko bo v Celju naslednjo nedeljo gostoval nemški prvak Flensburg, pa je tudi Evropska rokometna zveza pod drobnogled vzela najboljše mlade igralce, ki bi lahko zablesteli v prihajajoči sezoni. Med petimi evropskimi klubi se je znašel tudi RK Celje Pivovarna Laško, ki je v rokometnem svetu znan predvsem po vzgoji novih talentov svetovnega rokometa.

Za to sezono je EHF pri Celju izpostavila Dioga Silvo, a ob pomoči izkušenih igralcev bi znali zablesteti prav vsi mladi celjski igralci (Šarac, Makuc, Grošelj, Horžen, Žabič, Novak, Kljun, Cvetko in Vujović). Poleg tega sta se na seznamu, sicer kot člana drugih evropskih klubov, pojavila še dva  igralca, ki sta se rokometno izšolala v Celju, to sta Blaž Janc in Branko Vujović.

Seznam klubov, ki jih je EHF izpostavil kot tiste, ki se ponašajo z najbolj nadarjenimi mladimi igralci:

5. RK Celje Pivovarna Laško

Težko si predstavljamo, da Celja ne bi uvrstili na ta seznam. Gre za klub, ki je v rokometnem svetu znan po ustvarjanju mladih talentov. Tokrat sicer izpostavljamo enega, ki so ga pripeljali v klub, da ga izbrusijo.

21-letni Diogo Silva s Portugalske je bil najboljši igralec na svetovnem prvenstvu mlajših od 21 let in težko je najti boljši klub od Celja, ki bi takšnemu igralcu, kot je on, ponudil priložnost da pokaže odličnost. Številni igralci, ki so v Celju navdušili prejšnje sezone, so si prislužili pogodbe drugje, kar pušča odprta vrata ostalim mladim igralcem, da navdušijo. Vprašanje je le, kdo bo to?

4. Montpellier HB

Pri Montpellierju je to Melvyn Richardson, ki je lani dosegel 87 golov pri starosti 22 let. Poleg njega izpostavljajo še Kylian Villeminota in 18-letnega Giorgija Tskhovrebadze iz Gruzije.

3. THW Kiel

Pri Kielu izpostavljajo 20-letnega Gisli Thorgeir Kristjanssona, Nikolo Bilyka in Lukasa Nilssona (oba 22).

2. Barcelona

Pri Barci izpostavljajo Diko Mema in Aleixa Gomesa (22) ter Ludovica Fabregasa (23).

1. PGE Vive Kielce

Pri Kielcah pa so kar trije igralci, ki so zasijali v celjskem klubu in jih je EHF izpostavila poleg Turka Doruka Pehlivana (21) in Arkadiusza Moryte. To so Branko Vujović, Blaž Janc in Daniel Dujshebaev.

To je torej eminentna družba v kateri se je znašel celjski klub, ki pa je edini izmed naštetih prepoznan kot okolje v katerem ti igralci nastajajo. Kakšni so v tej sezoni, bomo lahko prvič videli že naslednjo nedeljo, 15. septembra, ko je na sporedu veliki spektakel s tekmo z aktualnim nemškim prvakom in svežim zmagovalcem nemškega superpokala, SG Flensburg-Handewitt, s katerim se začenja liga prvakov.