Rokomet: Celjani kljub odličnemu prvemu polčasu ostajajo brez napredovanja v osmino finala Lige prvakov


rk-cpl1Sobotni vrhunec Lige prvakov za rokometaše Celja Pivovarne Laško je po odličnem prvem polčasu prinesel končno razočaranje, saj pivovarji s porazom proti Montpellierju zaključujejo svojo letošnjo pot v Ligi prvakov. 

V 8. krogu Lige prvakov so celjski vitezi v polni dvorani Zlatorog gostili “slovenski” Montpellier. Celjani so v prvih petnajstih minutah srečanja lovili nasprotnike iz Francije, nato pa po zadetku Poteka in številčni premoči prvič povedli z 7:6. Zaključek polčasa so odigrali odlično in na polčas odšli s štirimi zadetki prednosti (14:10).

Domačini so vodstvo vzdževali do 42. minute, ko so jih nasprotniki ujeli. Zaključek srečanja je pripadel rokometašem iz Francije, ki so si sedem minut pred koncem priigrali prednost treh zadetkov in je niso izpustili do konca srečanja.

Odlične obrambe Lesjaka v prvem polčasu in enajst zadetkov Zarabca, katerim je pripisal še nekaj sijajnih asistenc ni bilo dovolj za zmago proti gostom, kjer igra kar 5 naših reprezentantov (Vid Kavtičnik, Dragan Gajič, Matej Gaber, Jure Dolenec in trenutno poškodovani Borut Mačkovšek).

Celjani tako ostajajo brez možnosti za napredovanje v osmino finala Lige prvakov.

REZULTAT

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – MONTPELLIER 27:30 (14:10)

STRELCI

CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Janc 6, Blagotinšek 1, Poteko 2, Miklavčič 3, Sliškovič 3, Zarabec 11, Kodrin 1.

MONTPELLIER: Simonet 4, Tej 5, Grebille 3, Dolenec 1, Gaber 1, Saidani 1, Kavtičnik 7, Gajič 4.

Dvorana Zlatorog, 5100 gledalcev.

A.V.