Rokomet: Celjani premagali Škofjo Loko, Žalčanke uspešne v Ljubljani, Celjanke pa v Velenju


rokomet-zoga-wikiMinuli vikend je bil več kot uspešen za rokometaše in rokometašice iz Celja ter Žalca. Člani Celja Pivovarne Laško so namreč v gosteh premagali Škofjo Loko, Žalčanke so bile uspešnejše v Ljubljani, članice Celjskih mesnin pa so zabeležile zmago v Velenju.

Člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so z gostovanjem v Škofji Loki pričeli drugi del tekmovalne sezone v državnem prvenstvu.

 

Celjani so nasprotnike premagali z osmimi zadetki prednosti in tako zabeležili 24. zaporedno prvenstveno zmago.

REZULTAT

RD Loka 2012 – RK Celje Pivovarna Laško 28:36 (15:19)

STRELCI

RK Loka 2012: Vrbinc 2, Korošec 1, Lapajne 11, Setnikar 1, Kavčič 2, Bradeško 4, Dolenec 1, Rant 1, Šibanc 3, Rebič 2.

RK CPL: Blagotinšek 2, Ivič 2, Janc 3, Razgor 3, Poteko 4, Miklavčič 3, Sliškovič 7, Zarabec 6, Žvižej 5.

Celjani bodo naslednjo prvenstveno tekmo odigrali 20. decembra proti RD Slovan ob 17:00.

*

*

zrkceljeceljskemesnineČlanice rokometnega kluba Celje Celjske mesnine so v petek, 12. decembra odigrale tekmo 9. kroga državnega prvenstva v gosteh proti ekipi iz Velenja. Celjanke so nasprotnice premagale z visokimi dvanajstimi zadetki prednosti in si tako priborile nove točke.

 

 

REZULTAT

ŽRK VELPAS VELENJE – ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE 16:28 (6:7)

V ekipi Celjskih mesnin je največ zadetkov dosegla Maja Klakočer (7), sledila pa ji je Pia Hren s šestimi zadetki. V ekipi domačink je bila najuspešnejša Sabina Halilovič (6).

*

*

Žalčanke so se v tem krogu državnega prvenstva odpravile na gostovanje v Ljubljano. Članice rokometnega kluba Ljubljana so premagale z 9 zadetki prednosti.

REZULTAT

RK Ljubljana – RK Zelene Doline Žalec 22:31 (14:12)

Pri Žalčankah je bila najbolj učinkovita Okleščen Špela z 9 zadetki, sledila ji je Anja Pirc s 7 zadetki. Pri domačinkah je največ zadetkov dosegla Beganovič Aneja (7).

rkzalec

A.V.