Rokomet: Celjani se iz Maribora vračajo neporaženi


rokomet-zoga-wikiCeljski rokometaši so tudi v 13. krogu državnega prvenstva osvojili nove točke. V dvorani Tabor so s tremi zadetki premagali RK Maribor Branik.

Gledalci so v dvorani Tabor lahko spremljali precej enakovreden dvoboj v prvem polčasu, ki se je končal z rezultatom 17:17.

Tudi v drugi polovici srečanja so domačini začeli dobro in drugič na tekmi povedli. Celjani so se kmalu zbrali v obrambi in slabih deset minut pred koncem tekme so imeli štiri zadetke prednosti.

Rezultat so do konca uspešno nadzirali in tako nadaljujejo niz neporaženosti v domačem prvenstvu.

Mariborski rokometaši se trenutno nahajajo na 3. mestu lestvice državnega prvenstva. Poraz proti rokometašem iz Celja je bil drugi, ki so ga doživeli v letošnjem prvenstvu.

REZULTAT

RK Maribor Branik – RK Celje Pivovarna Laško 33:36 (17:17)

STRELCI

RK Maribor Branik: Taletovič 8 obramb, Kaleb 7, Cingesar 3, Poklar 2, Špelič 2, Sok 6, Mlakar 6, Žabič 6.

RK Celje Pivovarna Laško: Skok 10 obramb, Lesjak 3 obrambe, Janc 5, Blagotinšek 4, Razgor 3, Poteko 2, Miklavčič 7, Zarabec 5, Sliškovič 8, Žvižej 2.

rk-cpl1Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka v soboto ena izmed najpomembnejših tekem v letošnji sezoni. V dvorano Zlatorog prihaja Montpellier. Tekma bo v soboto 6. 12 ob 20:30.

Naslednjo tekmo državnega prvenstva pa bodo Celjani odigrali v Škofji Loki, 13. decembra.

 

 

Ostale tekme 1. NLB Leasing lige – 13. krog:

5. 12: Slovan – Trimo Trebnje.

6.12: Riko Ribnica – Jeruzalem Ormož, Sviš Ivančna Gorica – Istrabenz Plini Izola, Krško – Slovenj Gradec 2011, Sevnica – Gorenje Velenje in Urbanscape Loka – Krka.

Trenutno je na lestvici državnega prvenstva na prvem mestu RK Celje Pivovarna Laško s 26 točkami in eno odigrano tekmo več, na drugem mestu je rokometni klub Gorenje Velenje, tretji pa so rokometaši Maribora.

A.V.