Rokomet: Na zadnji tekmi letošnjega leta pivovarji preko Slovana, članice Celjskih mesnin pa na derbiju preko Žalčank


rokomet-zoga-wikiMinuli vikend so bile odigrane še zadnje tekme letošnjega leta v državnem prvenstvu za moške in ženske. Celjani so zanesljivo premagali Slovan, članice Celjskih mesnin pa so na mestnem derbiju premgale ekipo iz Žalca. 

V dvorani Zlatorog so v soboto, 20. decembra pivovarji odigrali zadnjo tekmo v letošnjem letu. Zanesljivo so premagali RD Slovan in zabeležili 25. zaporedno zmago v prvenstvu.

V slogu letošnjega prvenstva, v katerem ostajajo brez poraza so člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško tudi z nasprotniki iz Ljubljane opravili brez težav.

REZULTAT

RK Celje Pivovarna Laško : RD Slovan 47:30 (18:11)

cplslovan

STRELCI

RK Celje Pivovarna Laško: Skok 5 obramb, Lesjak 3 obrambe, Ivič 5, Blagotinšek 6, Žuran 2, Razgor 6, Janc 8, Marguč 1, Malus 1, Miklavčič 3, Sliškovič 5, Zarabec 2, Kodrin 5, Žvižej 3, Poteko, Pešič.

RD Slovan: Selakovič 4 obrambe, Nunčič 7 obramb, Prevolnik 5, Grojzdek 4, Kete 4, Stojnič 1, Topolovec 3, Kovačič 2, Matajič 3, Planinc 3, Sankovič 3, Cvetko 1, Marinček, Erak.

Celjani s tem končujejo s tekmami v letošnjem letu, dvorana Zlatorog pa bo 27. in 28. decembra gostila novoletni turnir, kjer se bodo pomerile reprezentance Slovenije, Alžirije, Egipta in Savdske Arabije.

slovancpl

*

*

zrkV 10. krogu državnega prvenstva za ženske sta se pomerili ekipi RK Zelene Doline Žalec in ŽRK Celje Celjske mesnine. Celjanke so bile na domačem terenu tokrat uspešnejše in srečanje dobile s tremi zadetki prednosti.

REZULTAT

ŽRK Celje Celjske mesnine – RK Zelene Doline Žalec 28:25 (17:16)

STRELKE

ŽRK Celje Celjske mesnine: Belac 2, Vrček A. 4, Hren 5, Perič 1, Pišek 4, Palir 5, Privšek 1, Klakočer 6.

RK Zelene Doline Žalec: Korotaj 3, Zrnec 4, Sutaj 1, Turnšek 3, Okleščen 10, Feldin 1, Kompan 1, Košir J. 2.

A.V.