Rokomet: Pivovarji po zmagi nad Ribnico v četrtfinale Pokala Slovenije


rk-cpl1Celjani so v sredo odigrali zaostalo tekmo osmine finala Pokala Slovenije in zanesljivo premagali rokometaše iz Ribnice. Z zmago so se uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije.

V sredo, 10. decembra je bila v dvorani Zlatorog odigrana zaostala tekma osmine finala Pokala Slovenije. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z rezultatom 44:29 premagali rokometaše iz Ribnice.

V slogu vseh odigranih tekem letošnjega domačega prvenstva, so tudi tokrat pivovarji tekmo že v samem uvodu vzeli v svoje roke. Po slabih petnajstih minutah so namreč že vodili z desetimi zadetki prednosti.

Trener Branko Tamše je ponudil priložnost tudi igralcem, ki sicer igrajo manj.

REZULTAT

RK Celje Pivovarna Laško – RK Riko Ribnica 44:29 (24:12)

STRELCI

RK Celje Pivovarna Laško: Blagotinšek 6, Ivič 6, Žuran 2, Razgor 1, Janc 5, Malus 2, Marguč 4, Poteko 2, Miklavčič 3, Zarabec 3, Sliškovič 2, Kodrin 2, Žvižej 1, Kasal 5.

RK Riko Ribnica: Leban 5, Fink 3, Atanasov 2, Skušek 3, Grebenc 6, Andoljšek 2, Pucelj 2, Nosan 3, Pahulje 1, Batinič 2.

Celjani se bodo naslednjo sredo podali na gostovanje v Brežice, v soboto, 13. decembra pa jih čaka nova tekma državnega prvenstva, in sicer v Škofji Loki. Tekma bo ob 20:00.

A.V.