Rokomet: Pregled jesenskega dela državnega prvenstva za pivovarje, članice Celjskih mesnin in Žalčanke


cpl17Ob zaključku letošnjega leta in končanem jesenskem delu državnega prvenstva za rokometaše in rokometašice, smo za Vas opravili kratek pregled tekmovalnega dela in trenutno stanje na lestvicah. 

Moški rokometni klub Celje Pivovarna Laško

Celjani so v jesenskem delu prvenstva doživeli veliko vzponov in padcev. V državnem prvenstvu se zanesljivo držijo na samem vrhu lestvice in ostajajo neporaženi, sodelovanje v Ligi prvakov pa so zaključili po porazu z Montpellierjem na domačem parketu.

Uvod v domače prvenstvo so pivovarji pričeli v dvorani Zlatorog, s tekmo proti RK Loka 2012, ki so jo premagali s 16 zadetki prednosti. Nekaj dni zatem so odigrali prvo rekmo Pokala Slovenije, kjer so zabeležili najvišjo zmago v zgodovini kluba. Nasprotnike iz Radovljice so premagali s kar 38 zadetki. Celjani so v naslednjih krogih na gostovanju premagali RD Slovan, v dvorani Zlatorog je padel RK Sviš, nato pa še RK Ribnica Riko hiše.

V zaključku januarja so Celjani na domačem parketu gostili skopski Vardar in kljub porazu za en zadetek dokazali, da se lahko enakovredno borijo proti ekipam, ki merijo na sam vrh Evrope. V domačem prvenstvu so nadaljevali z zmago proti RK Krško, v začetku oktobra pa gostovali v Franciji, kjer so v Ligi prvakov izgubili proti “slovenskem” Montpellierju. Na gostovanju v Rusiji so s petimi zadetki prednosti premagali Čehovske medvede in zabeležili prvo zmago v Ligi prvakov.

V 6. krogu državnega prvenstva so pivovarji dosegli novo zmago in premagali RK Jeruzalem Ormož, nato pa na domačem parketu kljub odlični in borbeni predstavi v Ligi prvakov izgubili proti ekipi Veszprema. V Pokalu Slovenije so v 1/16 zanesljivo premagali RK Krško, v osmini finala pa opravili tudi z Ribnico. V državnem prvenstvu so nadaljevali z zmago proti Izoli, Slovenj Gradcu ter rokometašem iz Trebnjega.

cplslovan

V petem krogu Lige prvakov so Celjani izgubili proti Rhein-Neckarju, kljub enakovrednemu prvemu polčasu in odlični igri. V domačem prvenstvu pa so v zmagovalnem slogu nadaljevali proti MRK Krka in dosegli zmago tudi v prvem derbiju letošnje sezone, proti RK Gorenje Velenje. Na povratni tekmi so v domači dvorani, kjer je vladalo odlično vzdušje premagali nemške leve in prišli do nove zmage v Ligi prvakov.

Sledila je zmaga proti Sevnici v domačem prvenstvu, poraz proti Vardarju v Ligi prvakov ter zmaga v gosteh v Mariboru, kjer so pivovarji zabeležili že trinajsto zaporedno zmago v državnem prvenstvu. Na “tekmi leta” z Montpellierjem so se Celjani borili in odigrali odlično, vendar bili na koncu za tri zadetke prekratki in tako so morali končati svoje nastope v letošnji Ligi prvakov. Ob izteku leta so suvereno opravili z Škofjo Loko, na zadnji tekmi letošnjega leta pa so premagali še nasprotnike iz Ljubljane (RD Slovan).

Kljub izpadu iz nadaljnjega tekmovalnega dela Lige prvakov, so pivovarji prikazali odlično formo, za katero upamo, da jo bodo v drugem delu sezone le še stopnjevali. V domačem prvenstvu ostajajo neporaženi in trdno na vrhu lestvice. Prav tako pa jih v novem letu čaka Final 4 v Pokalu Slovenije, kjer bodo branili lanskoletni naslov. Želimo jim prijetne praznike ter obilo novih uspehov v drugem delu sezone.

Ženski rokometni klub Celje Celjske mesnine

zrkceljeceljskemesnineCeljanke se trenutno nahajajo na 5. mestu lestvice državnega prvenstva. V prvem krogu so v Piranu odigrale remi proti domačinkam, v drugem pa izgubile na domačem parketu proti ŽRK Branik. Nadaljevale so s porazom proti ŽRK Mlinotest Ajdovščina, nato pa v 4. krogu premagale RK Naklo Peko Tržič.

V 5. krogu so izgubile v Zagorju ter v naslednjem krogu v domači dvorani zabeležile nov poraz proti trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva – RK Krim Mercator. V 7. krogu so z zadetkom prednosti premgale rokometašice ŽRK Krka, v naslednjem krogu pa dosegle novo zmago proti ekipi RK Ljubljana. Sledila je nova zmaga proti Velenjčankam, na zadnji tekmi letošnjega leta pa so članice Celjskih mesnin v mestnem derbiju premagale nasprotnice iz Žalca.

Celjanke s tekmovalnim delom nadaljujejo 24. januarja proti ekipi iz Kopra. Rokometašicam želimo lepe praznike in obilo novih zmag v prihodnjih tekmah.

rokomet celje italija1

Ženski rokometni klub Zelene Doline Žalec

rkzalecŽalčanke so po jesenskem delu državnega prvenstva zabeležile 6 zmag, 1 neodločen rezultat ter 3 poraze in se s tem uvrščajo na 4. mesto 1. A državne rokometne lige za ženske.

V 1. krogu so z enim zadetkom prednosti premagale nasprotnice iz Ajdovščine, na prvi tekmi v domači dvorani pa so izgubile proti ekipi iz Zagorja. Sledil je remi proti ŽRK Krka, zmaga proti ŽRK Velenje ter nova zmaga na gostovanju v Kopru.

V 6. krogu so Žalčanke doma premagale ekipo Branika ter v gosteh zabeležile visoko zmago proti RK Naklo. V 8. krogu so doživele poraz proti trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva – RK Krim Mercator, vendar so se Žalčanke hitro pobrale in zmagale na gostovanju v Ljubljani, proti RK Ljubljana. V zadnjem krogu letošnjega leta so izgubile na mestnem derbiju proti ekipi Celjskih mesnin.

Drugi tekmovalni del Žalske rokometašice nadaljujejo z gostovanjem v Piranu, ki bo 24. januarja 2015. Želimo jim lepe praznike in obilo novih zmag v prihajajočem letu.

zelenedolinerk

A.V.