Rokomet: Slovenci prepričljivo najboljši na novoletnem mednarodnem turnirju v Celju


RZSMinuli vikend je v dvorani Zlatorog v Celju potekal novoletni mednarodni turnir. Na njem so sodelovale rokometne reprezentance Slovenije, Egipta, Savdske Arabije in Alžirije. 

Po treningih v Zrečah, je Slovenska moška rokometna reprezentanca v okviru priprav za nastop na SP 2015 v Katarju, ki bo januarja, sodelovala na novoletnem mednarodnem turnirju v Celju.

Poleg naših fantov so na turniju zaigrale tudi izbrane vrste Egipta, Savdske Arabije in Alžirije.

Na dvodnevnem turnirju so naši rokometaši prepričljivo dokazali, da so boljši od ostalih reprezentanc, ki so pripotovale v Celje. Zmagali so obe tekmi, kljub velikemu številu igralcev, ki so novoletni turnir morali izpustiti.

celjeturnirSvojo udeležbo je zaradi poškodbe odpovedal levi zunanji Mitja Nosan, ki sicer igra v Gorenju. Manjkali so tudi nemški “bundesligaši” Primož Prošt, Marko Bezjak, Jure Natek in Miladin Kozlina. Tekme pa so s tribune spremljali Gorazd Škof, Vid Kavtičnik, Miha Žvižej, Luka Žvižej in Dragan Gajič, ki jim je selektor Boris Denič po napornem klubskem prvenstvu ponudil nekaj počitka.

V prvem krogu turnirja je reprezentanca Slovenije premagala reprezentanco Egipta s 34:20 (17:10). Slovenci so vodili skozi celotno tekmo in prikazali dobro igro, v vratih pa je navduševal Matevž Skok z odličnimi obrambami.

Za Slovenijo so zadeli: Marguč 4, Cehte 7, Dolenec 5, Špiler 1, Blagotinšek 2, Šoštarič 5, Skube 2, Razgor 6, Bundalo 1 in Bombač 1.

 

Ostale tekme prvega dne – sobota: 

Alžirija – Savdska Arabija 27:19 (13:8)

*

V nedeljskem obračunu je naša izbrana vrsta dosegla še drugo zmago in porazila reprezentanco Alžirije s 34:21 (15:6). Alžirci so se v začetku srečanja še upirali, nato pa so naši rokometaši dokazali svojo kakovost in z zmago dosegli končno prvo mesto na turnirju. Z obrambami se je izkazal Klemen Ferlin, v napadu pa je največ zadetkov prispeval Gašper Marguč.

Za Slovenijo so zadeli: Marguč 6, Cehte 3, Dolenec 3, Špiler 1, Miklavčič 1, Blagotinšek 2, Gaber 3, Zorman 4, Šoštarič 2, Skube 2, Razgor 4 in Bombač 3.

Ostale tekme drugega dne – nedelja:

Egipt – Savdska Arabija 28:23 (14:8)

Končni vrstni red novoletnega turnirja:

1. Slovenija

2. Alžirija

3. Egipt

4. Savdska Arabija

turnircelje

A.V.