Rokomet: Slovenke ostajajo v borbi za nastop na SP 2015


RZSSlovenska ženska rokometna reprezentanca je te dni nastopala na kvalifikacijskem turnirju v Zurichu, ki vodi na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Danskem. Premagale so vse nasprotnice in se tako uvrstile v dodatne kvalifikacije.

V sredo, 3. decembra so se na prvi tekmi pomerile s Švico, ki so jo premagale s šestimi zadetki prednosti. Največ zadetkov je za Slovenijo dosegla Barbara Lazovič (7).

SLOVENIJA – ŠVICA 27:21 (16:10)

V četrtkovem obračunu so naši izbrani vrsti nasproti stale rokometašice iz Grčije. Slovenke so zabeležile novo zmago, tokrat z visokimi 16 zadetki. Najbolj učinkoviti v naši reprezentanci sta bili Irmanova (7) in Hrnčičeva (7).

GRČIJA – SLOVENIJA 23:39 (9:16)

Na zadnjem, sobotnem obračunu proti Belorusiji smo lahko spremljali napeto in izenačeno predstavo obeh reprezentanc. Naše rokometašice so v zadnjih minutah pokazale več zbranosti in po nekaj ključnih obrambah best online casino Miše Marinček na koncu osvojile še tretjo zaporedno zmago. Najučinkovitejša je bila Ana Gros z devetimi zadetki, Neli Irman in Tamara Mavsar pa sta dosegli vsaka po 6 zadetkov.

SLOVENIJA – BELORUSIJA 35:33 (17:18)

S tremi zmagami in popolnim izkupičkom so se tako članice naše rokometne reprezentance uvrstile na dodatne kvalifikacije za nastop na SP 2015, ki bo na Danskem.

Slovenska rokometna reprezentanca je nastopila v naslednji postavi:

VRATARKE: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin in Branka Zec.

ZUNANJE IGRALKE: Alja Jankovič, Lara Hrnčič, Lina Krhlikar, Iris Guberinić, Ana Gros, Tjaša Stanko, Barbara Lazovič, Ana Petrinja.

KRILNE IGRALKE: Neli Irman, Tamara Mavsar in Alja Koren.

KROŽNE IGRALKE: Sanja Gregorc, Teja Ferfolja.

SELEKTORICA: Marta Bon

A.V.