Rokomet: Slovenska reprezentanca do zmage na prvi kvalifikacijski tekmi za EP 2016


handball-logoSlovenska moška rokometna reprezentanca je v sredo pričela s kvalifikacijami za EP 2016, ki bo na Poljskem. Naši fantje so v Kopru odigrali prvo tekmo proti reprezentanci Slovaške.

Pod vodstvom Borisa Deniča so slovenski rokometaši kjub izostanku nekaterih ključnih igralcev, tekmo proti reprezentanci Slovaške dobili z rezultatom 31:25 .

Prvi polčas je pripadel reprezentanci Slovenije z rezultatom 15:12 , in sicer  predvsem po zaslugi odličnih obramb vratarja Gorazda Škofa. V 50. minuti je prednost naših reprezentantov znašala že 9 zadetkov. V drugem polčasu so fantje pokazali kvalitetno igro tako v obrambi kot tudi v napadu ter tekmo mirno pripeljali do konca.

Naslednjo tekmo bo slovenska reprezentanca odigrala v gosteh, in sicer v soboto proti reprezentanci Latvije. Tekme so dober uvod v priprave na svetovno prvenstvo, ki se bo naslednje leto januarja odvijalo v Katarju.

 

Reprezentanca Slovenije – postava: Klemen Ferlin, Primož Prošt, Gorazd Škof, Dragan Gajič, Vid Kavtičnik, Luka Žvižej, Gašper Marguč, Simon Razgor, Dean Bombač, Marko Bezjak, Jure Natek, Klemen Cehte, David Miklavčič, David Špiljar, Uroš Zorman, Uroš Bundalo, Matej Gaber, Miha Žvižej. Zaradi poškodb so manjkali Jure Dolenec, Sebastian Skube in Borut Mačkovšek.

 

A.V.